Criminaliteit loont

Auteur: Switzisch

In Nederland zegt men wel eens dat criminaliteit niet loont. In de Federatie geldt echter het tegenovergestelde. Hier loont criminaliteit namelijk wel. Waarom dit zo is zal ik in dit artikel gaan toelichten.

Criminaliteit is erg gunstig voor de staatskas. Wanneer er veel geschoten en geroofd wordt zullen de criminelen ook regelmatig opgepakt worden. Dit betekent dat er boetes betaald moeten worden. Op deze wijze kan de staatskas dus flink gespekt worden waardoor ook de mayors en hun steden hiervan kunnen profiteren. Dit verklaart dus ook meteen waarom Digitaliƫ bijna iedere keer als eerste uit de min is aan het begin van de ronde.

Het tweede, veel grotere, voordeel is het feit dat de economie veel beter en harder draait. Beroepscriminelen hebben vaak een lage nettowaarde. Hierdoor verkopen zij onder normale omstandigheden veel meer aan toeristen. Wanneer zij handelen in producten die aan het einde van de handelsketen staan betekent dit dat bijna alle handelaren van deze toename in toeristenaankopen kunnen profiteren.

Daarnaast hebben criminelen uiteraard ook pistolen en bommen nodig. Dit zijn extra producten die ook aan het einde van de handelsketen staan. Voor iedere verkochte bom of pistool worden er ook telefoons, chips, plastic, ijzer en vele andere producten verkocht. Wederom kunnen bijna alle handelaren hiervan profiteren.

Al met al zorgt criminaliteit dus voor een goed gevulde staatskas en een groter handelsvolume, waardoor de economie een stuk gezonder wordt. In de Federatie loont criminaliteit dus zeker wel!