Federale Feestdagen

Auteur: Car-Dealertje

Koningin van Digitalië Troel en voormalig Hofmeester beagollum spraken er schande van dat er geen (inter)nationale feestdagen zijn. Samen met Car-Dealertje bespraken ze dit item uiterst serieus.

Het was een gezellige zaterdagavond toen het Oosten van Nederland (Red. de Wijzen komen uit het Oosten) opgeschrokken werd door een zwarte Ford Focus SW die met volume op maximaal over de N739 vanuit de mooiste stad van Nederland reed. De bestuurder genoot duidelijk van de knetterharde boemboem-muziek. Enkele koeien hebben nog geklaagd over geluidsoverlast.

Eénmaal aangekomen bij het Paleis werd de deur persoonlijk door de Koningin geopend, ook zij heeft last van de crisis door de vele schoten op haar, zo kan ze haar huisknecht niet meer betalen die altijd de deur open deed.

Onder het genot van een glaasje fris en stokbrood kwamen we snel ter zake, een uiterst serieuze zaak. Er zijn niet eens feestdagen in de Federatie! Door Radio Eveso is elke eerste zaterdag van de handelsperiode al omgedoopt tot Nieuwsjaarsdag maar vrijwel niemand weet hiervan.

Uiteindelijk zijn we eruit gekomen dat er toch echt wel aandacht besteed zou moeten worden aan de volgende feestdagen;
1e zaterdag van de handelsperiode – Nieuwjaarsdag
1e zondag van de handelsperiode – Gebed voor goede oogst
2e woensdag van de handelsperiode – Bevrijding van Digitalië (Cyberië vlag halfstok, Digitalië feestdag)
3e donderdag van de handelsperiode – Dodenherdenking
3e vrijdag van de handelsperiode – Geboortedag Wouter
4e zaterdag van de handelsperiode – Oudjaarsdag

We weten nog niet hoe de Federatie hierop zal reageren! Maar hopelijk is het positief.
Na een paar uur discussiëren en praten vervolgde Car-Dealertje zijn weg weer richting de mooiste stad van Nederland. Dit keer wat rustiger aan, want de auto voor hem vond 60 km/u wel hard genoeg.