De perikelen van Eurodam

Auteur: Vincitore

De inwoners van Eurodam stonden te trappelen voor de hekken. De nieuwe handelsperiode was aangebroken op zaterdag 19 november. Een nieuwe burgemeester is verkozen door het volk, genaamd Yenmatthijs, een burgemeester die bij zijn eerste termijn een actieve stad mag leiden als Eurodam.

De burgemeester was in de week tussen de handelsperiodes in al een beetje de stadsgrenzen aan het verkennen waar de clubs en de FES zou moeten komen te staan. Op de vrijdag stond er echter nog niets in Eurodam, waardoor de inwoners en de Federale Overheid zich zorgen begonnen te maken. Federal Coƶrdinator nam het heft in eigen hand en plaatste de clubs, FES en exims, waarvoor onze dank vanuit Eurodam.

Op zaterdag 19 november was het feest eindelijk zover! De hekken werden geopend en de inwoners stormden richting de kavels om een zo goed mogelijk plekje te bemachtigen. Het werd meteen een spannend verhaal, want er waren maar liefst 4 houthandelaren, 3 steen- en ijzerhandelaren actief. Er waren geen secundaire producten aanwezig, dus de handel begon plat te liggen totdat er nieuwe handelaren aan kwamen. Iedereen wou zijn eigen stekkie veilig stellen en het inkavelen was weldra begonnen. De gemoederen daalden weer na een constructief gesprek en de handel ging weer vrolijk verder.

Maar hoe zit het nu met de burgemeester van Eurodam? Yenmatthijs was de enige die zich kandidaat had gesteld, dus de verkiezingsuitslag was geen verrassing! Maar zoals altijd geven we iedereen een kans om zichzelf te bewijzen. Alleen naarmate de dagen vorderden in de periode, hoe meer personen zich gingen ergeren aan de wijze waarop hij Eurodam leidde.

Verschillende personen zoals bijvoorbeeld Bossebol en onze Minister van Financiƫn iamthebest4 probeerden Yenmatthijs te begeleiden, maar kwam de hulp te laat?
Na de eerste dag was het budget al aardig geslonken en er kon geen Officer meer aangenomen worden, of een parkeerplek geconstrueerd worden. Heel Eurodam lag op zijn gat en daardoor viel de eerste budgetronde aardig tegen voor Eurodamse begrippen, maar liefst 24.7k ISH werd overgemaakt naar de stadskas, maar veel van dit geld was daarvoor al uitgegeven waardoor Eurodam al snel weer een tekort had.

Is Eurodam nog te redden van de ondergang en levert de stad een paar mensen een Top-10 plek op? We zullen het zien op 10 december, wanneer de uitslagen bekend worden.