Auteur: Rats!
Dat er wat scheelt met de overgrote meerderheid van deze Federatie was al langer duidelijk.
Uw toegewijde onderzoeker reisde meer dan 10 handelsperiodes lang doorheen 4 landen en 10 steden op zoek naar wat er precies omgaat in het hoofd van hun bewoners. De resultaten van dat onderzoek liggen nu voor u op tafel, in de Federale Psychisch-Medische Encyclopedie, Deel Eén.
– ADoD (Aantal Dagen online Disorder): Het verliezen van perspectief met betrekking tot de zelfontplooiing. Karakteristiek is de neiging om gespendeerde tijd direct evenredig te stellen aan het aanzien dat men hiermee verwerft, in plaats van rekening te houden met hoe die tijd gespendeerd is.
– Aureas Litus-verschijnsel: In groep arriveren, om als eerste van die groep te vertrekken.
– Bahthoevedorpcomplex: een psychische aandoening waarbij men het eigen ego en welzijn linkt aan het aanzien van een bepaalde stad, ongeacht de huidige staat van deze stad.
– COS (Cyberisch Obsessief Syndroom): een dwangmatige neiging om elk detail in een conversatie obsessief uit te diepen, tot ver voorbij de redelijke grenzen van de logica.
– Digitalisexplosofobie: De angst voor gesloten deuren.
– Digitalisexplosomanie: De obsessieve neiging hebben gesloten deuren te openen.
– Federaal-Realistische Anti-Schizofrenie: Het verwarren van het leven in de Federatie met dat daarbuiten en het verliezen van elk relativeringsvermogen met betrekking tot daden die gebeuren in één van beide gebieden en dit invloed laten uitoefenen op het andere gebied.
– Ibismonomanie: Een waanzin die zich fixeert op een neiging en die resulteert in abnormaal gedrag. Verschilt van klassieke monomanie in die mate dat de fixatie gericht is op een abstract idee en dat patiënten zich vaak groeperen. (niet te verwarren met Ibishmanie, zie hieronder)
– Ibishmanie: De obsessieve dwang zich te verenigen en structuur te brengen, teneinde de risico’s voor zichzelf en het eigen ego te beperken. Een typisch syndroom is de vereniging of groep waartoe men behoort als reden op te geven voor bepaalde acties, terwijl de vereniging (soms onderbewust) juist de oplossing is voor hun persoonlijk probleem of risico. (niet te verwarren met Ibishmomanie, zie hierboven)
– Ishoniomanie: De neiging niet kunnen weerstaan alle cash uit te geven zodra je het hebt.
– Koninginscomplex: Een aandoening die veelvuldig voorkomt bij mensen die een positie van macht bezet hebben, maar deze weer verloren hebben en die een illusie creëert waarin de patiënt nog steeds in de machtssfeer verkeert.
– T-syndroom: Aanhoudend beklag doen over nagenoeg elk stukje informatie dat de patiënt ter oren komt, zonder degelijke basis voor de klacht. Lange periodes van afwezigheid, de opvatting onfeilbaar te zijn en een doorgaans antipathische houding zijn symptomen.
– Theatrale Persoonlijkheids-Stoornis (TPS): Een persoonlijkheidsstoornis die zich kenmerkt door overdreven emotionele uitingen en het zoeken van aandacht. TPS-lijders komen in eerste instantie over als levendig of uitbundig en zijn meestal in staat op hoog niveau te functioneren. Hun emotionele uitingen zijn vaak sterker dan in de context verwacht wordt. Ze worden onrustig, kwaad of depressief als ze naar hun oordeel te weinig aandacht krijgen.
– Virtuele Catatonie: Een aandoening die een houding veroorzaakt waarin men schijnbaar openstaat voor conversatie, maar wanneer de patiënt dan wordt aangesproken, volgt er geen reactie. De duur van een aanval varieert van enkele minuten tot ettelijke dagen.