Verkoop december artikelen komt eindelijk op gang

Auteur: COE

Na lang onderhandelen is er afgelopen donderdag een akkoord gesloten tussen de Federale Overheid, Sinterklaas en de Kerstman. Volgens verschillende analisten komt het akkoord maar net op tijd. De afgelopen week zakte de verkoop aan toeristen namelijk naar het dieptepunt van deze handelsperiode. Zo wordt de totale omzet die toeristen op woensdag opleverden voor de hele Federatie op 25.000 ISH geschat.

Veel handelaren reageerden dan ook opgelucht op het akkoord. Zij waren bang dat het dit jaar een magere decemberverkoop zou worden. Een anonieme chiphandelaar liet optekenen: “De voorgaande vijf dagen heb ik geen enkele chip geproduceerd, desondanks had ik nog steeds ruim 150 chips op voorraad. Maar nu er zwarte pieten en elfjes langs komen, moet ik mijn machines overuren laten draaien.”

Ook op de beurzen werd overwegend verheugd gereageerd op het akkoord. Na de bekendmaking liet de belangrijkste graadmeter, de Miniconomy Trade Index, een groei van 8 ISH per aandeel zien. De meest opvallende stijgers waren de stedelijke indexen van Centroplis (CPG met + 43 ISH per aandeel) en El Peso (EPSX met + 21 ISH per aandeel).