12 maanden, 15 achievements, 15 keer top 5!

Auteur: Federal Coordinator

Sinds 18 december van het voorgaande jaar worden van alle inwoners van de Federatie hun handelsprestaties bijgehouden in hun persoonlijke paspoort (of profiel). Deze statistieken, de achievements, kunnen door iedereen en bij iedereen (behalve schuchtere CBI-agenten) worden geraadpleegd. Het opzoeken van de besten per achievement is echter heel wat lastiger. Niet getreurd, na een jaar sparen volgt weer eens een overzicht, gegoten in een overheerlijke top 5!

Alle gebruikte cijfers zijn inclusief MV’s en andere tijdelijke elementen.

1: Whizzkid Achievement
De eerste achievement, de Whizzkid Achievement, behelst de productie van computers (en daarmee ook meteen een fors gedeelte van het geld dat via toeristen extra in de economie wordt gepompt). De diamanten medaille is te behalen vanaf duizend geproduceerde pc’s, en twee inwoners mogen zich gelukkig prijzen met deze medaille: Podje en The Eye. Eerstgenoemde is gestopt bij precies 1001, maar The Eye heeft (vermoedelijk speciaal voor dit artikel) deze handelsperiode nog snel een paar pc’s gemaakt, waardoor hij –terecht- eerste staat bij deze achievement! Nummer 3 en 4 hebben een precies gelijk aantal, maar lopen mijlenver achter op de koplopers:

The Eye 1006 diamond
Podje 1001 diamond
MCTrader 303 oil
IkbenBen19 303 oil
Juizyboy 296 oil

In totaal hebben 213 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

2: Digger Achievement
De tweede achievement is beduidend populairder: 520 inwoners hebben één of meer punten voor de Digger Achievement, oftewel de productie van scheppen. De inwoner die hierover het meest mag opscheppen is justinote, met een duizelingwekkend productieaantal van 40.439 scheppen! Daarmee is echter pas de oliën (zilveren) medaille behaald. De top 5 heeft overigens allemaal deze medaille:

justinote 40439 oil
Mizzy 36329 oil
The Great 36204 oil
The King 2 31840 oil
Vincitore 30376 oil

3: Engineer Achievement
Sinds slijtage zijn intrede heeft gedaan bij machines voor de productie van allerhande goederen, is de verkoop en productie overeenkomstig gestegen. Vooral de benzine- en plastichandelaren kunnen daar over meepraten. De nummer één op deze lijst is daarom ook niet heel verrassend: Plastic dame! Ook deze handelsperiode zullen de machines er weer rijkelijk geproduceerd worden, nu deze handelaar zich heeft toegelegd op het maken van olie, plastic en natuurlijk… machines!

De top 5 doet het erg goed, met allemaal op z’n minst een gouden medaille:

Plastic dame 4202 diamond
MCTrader 2832 diamond
the mister 1299 gold
mixer 1230 gold
The Eye 1108 gold

In totaal hebben 383 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

4: Retail Achievement
Met bijna 2500 inwoners die hiervoor minimaal één punt scoren is dit –logischerwijs- één van de meest behaalde achievements. Doordat pas bij 350 squst de eerste medaille te halen is, heeft slechts een krappe drie procent van alle inwoners ook daadwerkelijk een medaille gehaald. De koploper is echter bijna toe aan zijn diamanten medaille. Fervent houthandelaar (hoewel deze ronde burgemeester) the hawk feliciteren we dan ook met zijn prestatie: hij had als enige de gouden medaille totdat Likemyitem op precies 18 december als tweede ook zijn medaille behaalde!

De top 5:

the hawk 3516 gold
Likemyitem 2100 gold
whooty 1520 oil
Craftsman 1341 oil
Plastic dame 1268 oil

5: Thug Achievement
Waar Digitalië op de voorgaande achievements wat achter bleef in de lijstjes, halen ze zoals verwacht de volgende top 5 geheel binnen (ook al leven Rednax en sugarfree op het moment van schrijven in Cyberië. De punten zijn nagenoeg geheel behaald tijdens hun verblijf in Digitalië). Want waar verdien je je geld voor: het leven van anderen zuur maken! De top 5 (met twee gouden medailles) mag zich met recht de meest criminele kern van de Federatie noemen:

Technix 1777 gold
Rednax 1710 gold
Troel 944 oil
Chiara Alvarez 795 oil
sugarfree 765 oil

In totaal hebben 185 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

6: Hammer Achievement
Geliefd bij de aandachtige en koelbloedige handelaar die zijn kostprijs goed onder de knie en in zijn hoofd heeft, vervloekt door de nationale overheden die de kosten van de veiling tijdens een handelsperiode hard zien oplopen (periode 96 waren de totale kosten van de veiling 390.000 I-Shell): de aandachtige handelaar maakt er gretig gebruik van. De enige inwoner die voor deze achievement een diamanten medaille heeft behaald, is er één die het al eerder flikte, bij de Engineer Achievement: Plastic dame! martijn5 is de enige met een gouden medaille, de rest van de top 5 blijft hangen op de oliën medaille:

Plastic dame 1424 diamond
martijn5 431 gold
goudie 363 oil
Bossebol 332 oil
Podje 323 oil

In totaal hebben 683 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

7: Victory Achievement
Na een jaar zouden er –als iedere periode een andere inwoner zou winnen- dertien inwoners moeten zijn met deze achievement. viraxje en the hawk gooien echter roet in het eten: zij hebben het afgelopen jaar als enigen gepresteerd tweemaal een periode te winnen! Voor de volledigheid eren we in deze top 5 alle elf medaillehouders:

viraxje 2 clay
the hawk 2 clay
goudie 1 clay
Joep Eerlijk 1 clay
whooty 1 clay
thiefo3 1 clay
martijn5 1 clay
alfondo 1 clay
gelaarsdekat1 1 clay
Craftsman 1 clay
justinote 1 clay

8: Promotional Achievement
Hulde wie hulde toekomt: door het stemmen voor Miniconomy op andere websites zorg je niet alleen voor meer cash voor jezelf en met wat geluk een aantal Premium Member-dagen, maar zorg je ook voor een nieuwe aanwas van inwoners die hun geluk in de Federatie kunnen komen beproeven! Stemmen op Miniconomy is dan ook goed voor heel veel redenen! De vijf meest actieve stemmers danken we dan ook hartelijk voor hun niet geheel zelfzuchtige inspanning:

dara 166 oil
The King 2 136 oil
the mega handelaar 129 oil
the hawk 82 clay
viraxje 77 clay

Dit toont nogmaals aan dat winnares dara zich niet alleen als assistant inzet voor het beantwoorden van vragen van nieuwe spelers, maar zich ook inspant om nieuwe spelers aan te trekken. Goed bezig!

In totaal hebben 331 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

9: Landlord Achievement
Met ruim 4100 inwoners moet dit de absolute topper onder de achievements zijn! Inwoners van de Federatie zweren bij (groot)grondbezit. Logisch natuurlijk ook, want de grond schenkt ons onze rijkdommen. Toch is er wederom maar één inwoner in staat hier een gouden medaille te halen, en hoewel machineproductie en grootgrondbezit ogenschijnlijk niet samen gaan, staat Plastic dame voor de derde keer aan kop!

Plastic dame 10680 gold
the hawk 5462 oil
martijn5 5161 oil
The Eye 4813 oil
Likemyitem 4719 oil

10: Richman Achievement
Hoewel veel inwoners van de Federatie nog student of schoolgaand zijn, spenderen zij soms flink wat geld aan Miniconomy. Het is dankzij deze spelers dat Miniconomy na bijna 10 jaar nog steeds draait en dat is best een bedankje waard! Hoewel we slechts de top 5 laten zien, is natuurlijk iedere gekochte credit een welkome aanvulling op de kostendekking en we zijn dan ook erg gelukkig met de studenten, schoolgangers en –verlaters, werkenden, werklozen, gepensioneerden en iedereen die wat over heeft voor de geavanceerde functies van Miniconomy en het voortleven van deze geweldige online community.

De top 5:

Technix 4637 gold
Troel 1706 oil
Rednax 1627 oil
Chiara Alvarez 1323 oil
justinote 1152 oil

Deze top 5 kent verdacht veel overeenkomsten met de top 5 Thug Achievement. Zo te zien is leven als een crimineel nog best wel kostbaar!

In totaal hebben 540 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

11: Lucky Bastard Achievement
Als handelen echt je ding niet is, maar je toch graag wat met je geld wilt doen, kun je altijd nog je geluk beproeven met de Fed30 Loterij. Met prijzen van maximaal 5330 I-Shell kan je saldo zo toch nog best aardig oplopen. Welke inwoner vertrouwt meer op het geluk dan op zijn handelskwaliteiten? De top 5:

The King 2 39650 diamond
The Eye 21110 gold
Ralgon 17220 oil
goudie 12070 oil
dmystic 11660 oil

Met net geen 250 inwoners die ooit wat hebben gewonnen lijkt de animo voor handelen gelukkig nog altijd een stuk groter te zijn dan te gokken op het juiste lot uit de loterij.

12: Workaholic Achievement
Hoewel de Federatie vooral ontspanning moet bieden aan haar inwoners, zijn er toch altijd die denken dat er gewerkt kan en moet worden. Desondanks mogen de handelaren blij zijn met hen, want zij zorgen wel voor goede ondernemersfaciliteiten, stabiliteit, hulp en handelsbevorderende maatregelen… mits ze actief zijn! (Brendan) zet in ieder geval zijn beste beentje voor om Virtua tot een paradijs te maken.

De top 5 meest hardwerkende inwoners:

(Brendan) 841 gold
bonanza 737 gold
Joep Eerlijk 674 gold
gelaarsdekat1 646 gold
Tuned 643 gold

In totaal hebben 388 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

13: Entrepreneur Achievement
Een gat in de markt gevonden, maar geen mogelijkheden om er als natuurlijk persoon in te springen? Geen nood, een MV (Miniconomy Venture) biedt uitkomst! Handelaren zien het als een goede manier om extra markten aan te boren die nog niet voldoende zijn opgezet, of om banken, taxibedrijven of havens mee te starten. Het is een grote en dure investeren en met iedere nieuwe MV ziet men de kosten alleen maar stijgen. Toch zijn er veel inwoners die er handig gebruik van maken. De top 5:

Likemyitem 44 oil
the hawk 29 oil
cami 28 oil
justinote 21 oil
Craftsman 20 oil
Chiara Alvarez 20 oil

In totaal hebben 307 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

14: Driver Achievement
Wanneer je jezelf als handelaar beperkt tot de markt in je standplaats, haal je nooit de maximale winst. Winkels openen in andere steden of zelfs in andere landen is dan ook meestal een zeer verstandige zet. Om de goederen te vervoeren, moeten er echter wel taxi’s aanwezig zijn. De Federal Government (65.824 kilometer) voorziet standaard in een paar voertuigen, maar inwoners zelf zien in de taximarkt ook een zeer lucratieve markt. De top 5 meest reizende inwoners:

Podje 21186 diamond
The Eye 20070 diamond
Vincent – Turner 14444 gold
martijn5 13021 gold
alecto 6094 gold

In totaal hebben 249 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

15: Addict Achievement
Last but not least: de mate van verslaving. Een achievement waar je trots op kunt zijn, maar die je –vooral net voorafgaand aan bijvoorbeeld een tentamenperiode- ook best eens kritisch kunt bekijken. Wij oordelen nergens over en hopen dat iedere dag in de Federatie een leuke dag is geweest!

De top 5:

Craftsman 15 295 oil
(Brendan) 15 288 oil
Remcowouter 15 285 oil
takenalook 15 285 oil
The Eye 15 282 oil

In totaal hebben 6807 inwoners minimaal 1 punt op deze achievement.

In de top 5 blijken overigens veel CBI-agenten en Federals te zitten. Aangezien zij in plaats van 3 weken per maand, 4 weken per maand in kunnen loggen en dit geregistreerd wordt voor deze achievements, zijn zij uit het overzicht gelaten.

Gefeliciteerd aan alle winnaars en heel veel succes met behalen van nòg meer punten en medailles!