Eurodam onder beleg

Auteur: bonanza

De straten van Eurodam leken van bij het begin van de handelsperiode herschapen in een oorlogszone. Dezelfde gekleurde winkels met Friese banners schoten als paddenstoelen uit de grond, blok vormend tegen wat de resten van Equites wordt genoemd. Ook in andere Cyberische steden duiken de banners nu stelselmatig op in het straatbeeld.

De Eurodamse burgemeester Tresias Aegirsson zal geschrokken zijn toen hij een rondrit maakte met zijn Farmerrari doorheen de straten van zijn stad. Terug van weggeweest verschenen overal blauwe winkeltjes met Friese vlaggen als uithangbord. Meer dan de helft van de etablissementen aan de hoofdstraat was er mee uitgedost. De gegroepeerde winkeleigenaren beweerden te strijden tegen de almacht van het andere ‘verscholen’ kartel dat vooral bestaat uit oud-Equitesleden, ongetwijfeld een van de meest succesvolle handelsallianties in de geschiedenis van Miniconomy die verscheidene rondewinnaars voortbracht.

De zogenaamde oud-Equitesleden, waaronder Bossebol, Rockenfeller en justinote, zagen met lede ogen aan hoe hun stad door het door hen zo gehate Fries Front werd ingenomen en besloten een ludieke tegenactie te organiseren. Zij hingen boven hun winkels ‘Brabants Blok’ banners. Grote verontwaardiging ontstond er wel toen bleek dat ook de FES-winkel van Eurodam ten prooi was gevallen van Fries Front, want de Friese vlag was geheven boven het winkelraam. Het is tot op heden niet duidelijk of leden van Fries Front gebruik maakten van de duisternis van de nacht om hun heerschappij over de stad duidelijk te maken, ofdat er een Federal, de lokale winkeleigenaar, de organisatie gunstig gezind is.

Hoewel burgemeester Tresias Aegirsson duidelijk maakte dat hij de handelsgroepjes niet apprecieerde, bleven beide partijen elkaar bekampen. Aanhangers van Brabants Blok kavelden leden van het Fries Front herhaaldelijk in om de grootte van hun winkels te beperken en hun resourcesvoorraad op te drogen. Fries Front reageerde als een stier op een rood doek en vond terstond omwegen om de inkaveling te ontwijken. Bovendien kondigden ze aan bij elke inkaveling de prijs van hun producten te verlagen, wat ook effectief gebeurde.

De prijs van ijzer is dan ook onmiddellijk ingezakt op de Eurodamse metaalbeurzen en ook de prijzen van hout en steen daalden pijlsnel. Het werd zo erg dat zelfs Roebelarendsveense ijzerhandelaren amper tot niet meer konden concurreren met hun Eurodamse landgenoten. Leden van Brabants Blok gingen aankloppen bij burgemeester Tresias Aegirsson, die het zelf ook welletjes vond. Hij sprak dan ook een verordening uit die hem de macht gaf om minimumprijzen voor producten op te leggen. Uitzonderingen konden aangevraagd worden, maar de burgemeester maakte duidelijk dat de ijzer-, hout- en steenprijzen ernstig moesten stijgen. Die actie leek echter beperkt succes te hebben, waardoor de burgemeester de verordening weer introk en zo halen de leden van Fries Front dus voorlopig hun slag thuis.

Het is nog afwachten of Fries Front de massale invasie in Eurodam en andere steden kan vertalen in een rondewinst of verschillende topnoteringen, maar in ieder geval is duidelijk dat ze hun stempel op deze handelsperiode hebben gedrukt. Of het genoeg zal zijn om de sterke Virtuaanse concurrentie met hoge winstmarges te verslaan, zal nog moeten blijken. Voorlopig staat het 1-0 voor Virtuaanse kalmte tegen Cyberische hyperconcurrentie.

Op basis van recht-van-antwoord publiceren we hier ook een reactie van Bossebol:

– “Kartel dat vooral bestaat uit oud-Equitesleden”.
Sowieso is de definitie van kartel niet van toepassing en de bewering dat het oud-Equites-leden zijn is onjuist.
– Verder heb ik nooit een Brabants Blok banner gehad op mijn shop.
– Ik kan bevestigen dat Federal Manager de FF-banner op de FES heeft gezet.
– Tresias heeft uit zichzelf die VO geïnitieerd, er is nooit contact over geweest en ik ben er persoonlijk op tegen.
– In ieder geval heeft de Zuidelijke Alliantie de laagste prijzen gehanteerd.