Bomaanslagen schrikken toeristen af

Auteur: COE

Toeristen voelen zich gemiddeld genomen veilig in de Federatie. Dat blijkt uit een enquête die in opdracht van de TMC werd uitgevoerd onder ruim 200 toeristen. Slechts 1 op de 10 toeristen overweegt zijn vakantie in de Federatie voortijdig te beëindigen door het opgelaaide geweld. Desondanks verschillen de inkomsten uit toerisme sterk van stad tot stad

Uit verzamelde gegevens blijkt dat toeristen hun geld in de meeste steden met een gerust hart spenderen. In sommige steden werd er in de afgelopen twee weken door toeristen al meer besteed dan in de vorige handelsperiode bij elkaar. De vele bomaanslagen hebben de toeristenindustrie in Eurodam echter duidelijk weinig goed gedaan. Tot afgelopen zaterdag werd er in die stad voor een totaal van 680.000 ISH aan toeristen verkocht. Handelaren profiteerden zodoende gemiddeld voor 7.331 ISH van de toeristen. In het relatief rustige Roebelarendsveen hebben toeristen in diezelfde periode 478.000 ISH besteed. Dit betekent een gemiddelde omzet van 6.839 ISH per handelaar.

Aan de andere kant van de plas, in het vredige El Peso, zijn de cijfers stukken beter. Toeristen namen goederen ter waarde van 550.000 ISH mee. Dit leverde de Pesonaren gemiddeld 8.227 ISH extra omzet op. Een gemiddelde dat (zover bekend) enkel werd overtroffen door Nasdaqar. Die stad werd de afgelopen weken gevrijwaard van criminaliteit. Met een totaal van 890.000 ISH kon iedere inwoner dankzij de toeristen op een gemiddelde extra omzet van 9.985 ISH rekenen.