Is de weegschaal van de Internationale Rechtbank nog in balans?

Auteur: bonanza

De Internationale Rechtbank kende deze handelsperiode een nooit geziene activiteit. In tegenstelling tot vorige periode waarin er geen zaken werden voorgedragen, kon de rechtbank ze deze periode haast niet bijhouden. Daarbovenop zag Voorzitter The Eye zich verplicht ernstige maatregelen te nemen tegen personen die de rechtsgang zouden beletten.

Het begon allemaal na de eerste rechtszaak tussen You know me en bonanza, waarbij die laatste de Criminal Mastermind ervan beschuldigde meer dan 1.600 ISH te hebben gestolen tijdens het kleigraven. You know me weigerde Engels te spreken en bleef herhalen dat hij de Internationale Rechtbank niet erkende, ondanks meerdere waarschuwingen van de Rechtbankvoorzitter. Deze besloot uiteindelijk om You know me een postverbod op te leggen, waarna hij zich diende te laten vertegenwoordigen door de voormalige Koning, Technix.

Ook Rednax weigerde zich neer te leggen bij de beslissingen van de Voorzitter en zag zichzelf beboet, gevolgd door AAP van FEM en Pim-G. Vervolgens gingen ook Torpedo7, Ronald, de Virtuaanse President en anderen er zich mee bemoeien, maar veel leverde dat niet op. Er werd niet ingegaan op de eis tot versoepeling en het verwijderen van de postbans. Het CBI weigerde de klachten te behandelen en de Hoge Raad, die bevoegd is voor de Internationale Rechtbank, heeft zich tot op heden nog niet publiekelijk uitgesproken over de zaak. Verwacht wordt dat dit pas zal gebeuren aan het einde van de periode bij het opmaken van de verplichte eindbalans.

Velen nemen hier echter geen genoegen mee, inclusief enkele rechters zelf. Een heel aantal van hen nam ontslag na het publiekelijk klagen over de vijandige sfeer in de publieke club en het feit dat sommige meningen in de rechterkamer gewoon worden genegeerd. Sommigen spreken van een te sterke Cyberische invloed op de besluitvorming, maar dat kan voorlopig nog niet bevestigd worden door de redactie.

Hoewel sommigen dan wel kritiek mogen uiten op de gehanteerde procedures, is er wel reden tot euforie dat voor eens en altijd duidelijk is gesteld wat voldoende bewijs is in geval van een aanslag. In de rechtszaak tussen You know me en bonanza werd besloten in het voordeel van de laatste omdat hij meerdere getuigenissen kon verzamelen voor de daad. De rechtbank liet tevens in een tweede zaak duidelijk opmaken dat een verklaring van het slachtoffer en twee geloofwaardige getuigen, die allen in één richting wijzen, voortaan voldoende zouden zijn om iemand aan te duiden als schuldige.

Het is op dit moment onmogelijk om te besluiten of de Internationale Rechtbank deze handelsperiode goed werk heeft geleverd of niet. De zetelende voorzitter en zijn huidige rechters zullen volmondig ja knikken, terwijl de personen met postban of boete het als één groot falen zullen afschilderen. Feit is dat de enige organisatie die hier objectief over kan oordelen, nog geen enkele publieke verklaring heeft afgelegd, waardoor de discussie blijft verder gaan.