Paniek om kogels!

Auteur: COE

Een gespannen minister van Justitie maakte vanmiddag op een persconferentie bekend dat de boetes in Cyberië door middel van een verordening flink worden verhoogd. De zenuwachtige Ralgon (MvJ) maakte bekend dat verschillende ambtenaren en leden van het Nationale Bestuur zouden zijn geraakt door kogels en bommen.

Deze uitspraken houden verband met gebeurtenissen eerder op donderdagochtend. Ooggetuigen maakten melding van een flinke explosie in Zwollar. Enfant terrible Joep Eerlijk, de meest gezochte crimineel van Cyberië, werd vervolgens vijftien maal beschoten. Onduidelijk is nog of officer JanVanVeen iets met deze beschietingen te maken heeft. De officer woont officieel namelijk in het paleis van Joep maar wist de aanslag niet te voorkomen. Het was uiteindelijk Joep’s bodyguard die verder letsel wist te voorkomen.

Enige tijd later raakte het Ministerie van Onderwijs in Eurodam zwaar beschadigd door een explosie. Ook de aangrenzende ambtswoning van bonanza (MvO) liep schade op. Wat daarna gebeurde is nog niet helemaal opgehelderd. Volgens eigen zeggen heeft bonanza liefst 78 sms’jes ontvangen. ‘Ik heb snel gezien dat ik ben gebombardeerd, beschoten en beroofd’ twitterde de Minister van Onderwijs. Momenteel verblijft bonanza in een extra bewaakte vleugel van het militaire hospitaal in Eurodam.

Tot op heden zijn de aanslagen niet opgeëist. Er bestaat op basis van ooggetuigen wel een sterk vermoeden dat de daders uit Digitalië komen. Het Federale Verzekeringsagentschap schat de ziekenhuiskosten van Joep Eerlijk en bonanza in totaal op vijftienduizend ISH.