Onderlinge twist

Auteur: COE

Cyberië’s grootste partij zal na deze handelsperiode niet meer bestaan. De partijleider van de Liberaal Democraten (LiDe) kondigde onverwacht aan dat de partij ‘per direct wordt opgeheven’. Partijleden kregen daarmee de tijd om hun heil bij andere partijen te zoeken.

Dat de partij geen ideeën meer zou hebben werd de afgelopen dagen als belangrijkste reden voor de opheffing genoemd. De gespannen interne verhoudingen zullen er echter ook aan hebben bijgedragen. Volgens waarnemers stonden die interne verhoudingen al enige tijd onder druk. Twee handelsperioden geleden verloor LiDe de verkiezingen waarop President bonanza opzij werd geschoven. Het aanstellen van sugarfree als diens opvolger zorgde voor enige wrevel onder de Liberalen.

De rijen werden gedurende de oorlog met Digitalië in de vorige handelsperiode weer gesloten. Een stevige aanpak tijdens die oorlog legde de Liberalen geen windeieren. Het verkiezingsresultaat (63,2%) kwam dicht in de buurt van het record uit periode 96 (63.4%). In de afgelopen weken was het Liberaal Democratische kabinet echter uiterst passief. Mede daardoor konden criminelen ongehinderd huishouden in Cyberië. Ook het gebrek aan onderlinge samenhang kon daardoor weer opspelen. Dit kwam onder meer tot uiting bij de parlementaire stemming voor verhoging van lonen. Hoewel het wetsvoorstel door de partijleiders openlijk werd afgekeurd stemde een meerderheid van het (door Liberaal Democraten gedomineerde) Parlement in eerste instantie voor.