Blik op de economie

Auteur: the hawk

De handelsperiode is alweer half verstreken, de vraag die bij elke handelaar bij het begin van de periode de kop op stak was: Hoe gaan deze nieuwe winkels de handelsprestaties beïnvloeden?

Uit de omzetstatistieken is gebleken dat in vergelijking met vorige handelsperiode, er een omzetdaling is van bijna 5 miljoen ISH. Hoewel we niet met zekerheid kunnen zeggen of dit integraal te wijten is aan de nieuwe winkels, is er toch wel sprake van een behoorlijke verandering. Het lijkt er op dat de Digitalianen het beste hebben gereageerd op dit nieuwe spelelement. Met maarliefst 11 top 25 plaatsen nemen zij de absolute handelsmacht in handen. Een beeld dat al gedurende een aanzienlijke tijd niet meer waar te nemen was, we moeten tot ronde 89 terug gaan voor de laatste Digitaliaanse eindoverwinning.

Grote verliezer van het hele verhaal is overduidelijk Ibisha, vorige ronde nog 9 top 25 eindnoteringen en thuishaven van de winnaar, nu pas op plaats 21 te bespeuren in de omzet top 25. De strijd om de eindoverwinning deze ronde is nog lang niet gestreden. Grote kanshebber lijkt op dit moment Ronald die met zijn houtimperium een stevige omzet wist uit te bouwen. Maar ook Technix, Vincitore en goudie zijn zeker nog niet uitgeteld. Het belooft nog een spannende strijd te worden!