Cyberië, sloppenwijk van onze Federatie?

Auteur:Tresias Aegirsson

Als je zo op het eerste gezicht keek naar de handelsomzetten van de afgelopen editie, zou je dat wel zeggen. Opvallend is namelijk het grote aantal Digitalianen in de omzet top-26. 11 stuks, criminelen normaal gesproken maar gek genoeg tegenwoordig rashandelaren. Met 5 handelaren in de top-26 loopt Cyberië in ieder geval flink achter, alleen Ibisha heeft er minder, maar Ibisha Island heeft dan ook een stuk minder inwoners en dus vanzelfsprekend minder geld in omloop.

Hoe kan het dat Cyberië met 4 steden zo achterop loopt? Virtua heeft in ieder geval ruim 300 handelaren en vennootschappen tegenover ruim 220 handelaren en vennootschappen in Cyberië. Zou dat er iets mee te maken hebben?

Volgens tophandelaar Vincitore, de handelaar uit Cyberië met de meeste omzet in de afgelopen editie van deze krant, heeft het toch wel te maken met de nieuwe winkels. Zo zou er minder hout beschikbaar zijn. Tevens meldt hij dat de budgetten van de steden ook een rol spelen in de afname van de handel. Burgemeesters durven het geld niet te laten rollen en zetten dus minder export. Laten we eens kijken naar het verschil in exportuitgaven per stad en per land:

In Cyberië is het vrij duidelijk welke stad het meeste geld uitgeeft aan exports, Eurodam. Dit is ook terug te zien in het aantal kavelverkopen. Eurodam heeft ruim 2100 verkochte federale kavels tegenover Roebelarendsveen en Zwollar die samen 2300 kavels hebben verkocht, maar samen toch minder aan export hebben uitgegeven.

Wat er in Kronenburg aan de hand is, is al helemaal bijzonder. Ze hebben veruit de minste exportuitgaven van alle steden in de Federatie, maar ze hebben in Cyberië wel het grootste bedrag aan toeristverkopen. En dan vraag je je af, hoe kan dat? Wat is de aantrekkingskracht van toeristen? Kronenburg heeft per inwoner, uitgaande van de lijst van actieve spelers per stad, ruim 10.000 I-shell verkocht aan toeristen. 10.000 I-shell! Hebben zij het geheim van de toeristen ontdekt, komen ze echt af op elektronica? Dat schijnt veel te worden verhandeld in Kronenburg. Roebelarendsveen kan er in ieder geval nog veel van leren.

Maar hoe staat Cyberië er voor qua toeristen in vergelijking tot de andere landen in onze Federatie? Als we kijken naar het aantal inwoners per land hebben we de volgende gegevens:

Cyberië: 232
Inwonersaantal Cyberië in percentage van de Federatie: 232/713*100%=32,5%

Digitalië: 127
Inwonersaantal Digitalië in percentage van de Federatie: 127/713*100%=17,8%

Virtua: 308
Inwonersaantal Virtua in percentage van de Federatie: 308/713*100%=43,1%

Ibisha: 46
Inwonersaantal Ibisha in percentage van de Federatie: 46/713*100%=6,4%

En dan zullen we eens kijken hoe alle landen scoren qua toeristverkopen:
Cyberië heeft 969823,73 aan totale toeristverkopen. Dit levert een percentage van 27% in totaal op.
Digitalië heeft 1068766,74 aan totale toeristverkopen. Dit levert dan een percentage van 30% in totaal op.
Virtua heeft 1239968,8 aan totale toeristverkopen. Dit levert een percentage van 34% in totaal op.

Opvallend als het je het mij vraagt, hoe scoort Digitalië zo hoog met zo weinig inwoners? Heeft de Federale Overheid aan toeristen gevraagd zo veel mogelijk in Digitalië kopen? Dat lijkt de enige verklaring voor dit verschijnsel.

Ook ex-tophandelaar Pedro Alvarez is van mening dat het te maken heeft met instellingen van toeristen en met de nieuwe winkels. Zelf ben ik geen goede handelaar, dus ik weet er maar weinig van, maar het beleid dat ik voerde was blijkbaar nodig om de handel een beetje op gang te houden. De kavelverkopen compenseren de exportuitgaven van Eurodam voor een groot deel. Net zoals in de andere steden overigens.

En toch is er een budgetprobleem in Cyberië. Ook Virtua schijnt niet helemaal goed te lopen qua budget. Heeft dat te maken met de toeristenverdeling en is daarom Digitalië zo goed gaan handelen? Het zou kunnen. Ik pleit zelf dan ook voor het terug invoeren van het feit dat kavelverkopen direct naar de stadskassen gaan.

Ik hoop dan ook zeer dat er meer mensen het mij eens zijn dat de kavelverkopen terug naar de stadskas moeten gaan of de toeristenverdeling moet worden herziend.

Ik heb totaal geen idee of alles wat ik hier getypt heb, zinvol is, waar is of relevant is, maar ik weet wel dat het zo niet langer kan. En ik hoop dan ook dat de Federale Overheid dit ook inziet samen met de rest van de spelers.

De cijfers werden aangeleverd door de Federale Overheid en gecontroleerd op echtheid.