Waar is het vuurwerk?

Auteur: bonanza

Het was deze handelsperiode weldegelijk de 100ste in een rij (tussenrondes niet meegeteld). Zij die een groot feest of een spectaculaire verhaallijn hadden verwacht, waren er aan voor de moeite. Het werd bovenal een normale ronde, zoals de meeste 99 rondes daarvoor ook waren geweest.

Uiteraard waren er enkele vernieuwingen, waarvan het nieuwe winkelconcept de voornaamste is. Het is nog even wachten op een grondige analyse van iemand met de nodige kennis ter zake (ik voldoe daar jammer genoeg niet aan) om te bepalen of het een succes is geworden (verder in deze editie staat al een analyse, red.). Mijn eerste indruk is in ieder geval positief, omdat er opvallend meer winkels werden gebouwd en verhandeld. Het wordt strategisch nog belangrijker om van in het begin voldoende straatkavels te bemachtigen. Bovendien merkte ik zelf dat er in Zwollar niet één hoofdstraat was, maar dat je veel gemakkelijker naar een zijstraat ging kijken waar minstens evenveel winkels gebouwd waren.

De steenhandelaars klaagden in het begin wel over erg lage omzetcijfers, maar de verwachting is toch dat ze die later, wanneer er ook veel grotere winkels werden gebouwd, hebben goedgemaakt. Ongetwijfeld zal uit de omzetstatistieken blijken of deze stelling bewaarheid is geworden.

Toch hadden velen gehoopt op een speciale wending. Er deden wilde verhalen de ronde zoals het volledig omwisselen van producten (bijvoorbeeld kruit, wapens en bommen in Cyberië en Virtua) en grote oorlogen die zouden worden gevoerd. Daar bleek echter niets van in huis te zijn gekomen. De enige echte knallen die gehoord werden vonden enkele dagen geleden plaats en waren onschuldig geplaatste bommen van Digitaliaanse makelij die zo goed als niemand hebben verwond. Het is tot op heden nog steeds niet duidelijk wat de bedoeling was.

Wat misschien wel als een verrassing zal komen, zijn de goede handelsprestaties van Digitalië. In de vorige editie van deze krant werd ook al gesuggereerd dat de Digitalianen het ontzettend goed deden en in tegenstelling tot vorige handelsperiodes misschien wel eens zouden kunnen gaan lopen met enkele hoge noteringen. Zouden de grijze mannetjes uit het oosten het dan toch geleerd hebben?

Er is dan misschien (nog) niets speciaal gebeurd, het was toch een aangename handelsperiode. In Digitalië hebben ze blijkbaar leren handelen, in Cyberië was de politiek weer met modder aan het gooien zoals in de goede oude tijden en bleken de rechtbanken druk bezet te zijn. Ibisha lijkt het iets minder goed te doen dan andere periodes, maar Virtua daarentegen zal vermoedelijk wel weer gaan lopen met de topnoteringen. Bovendien zorgde een separatistische burgemeester daar nog voor leuke politieke activiteit in de laatste week.

Een handelsperiode zoals normaal kan je het dus niet helemaal noemen. Voor zij die echter hadden gehoopt dat ‘ronde 100’ zo’n periode is die iedereen zou blijven herinneren (zoals de periodes van oorlog tussen Cyberië, Virtua en Digitalië), zal het waarschijnlijk eindigen met een sisser. Maar niet getreurd, er zijn nog minstens 100 rondes op komst waarin allerlei spectaculaire zaken kunnen plaatsvinden en waarop jij je stempel zal kunnen drukken. Want niet te vergeten: “In Miniconomy is alles mogelijk!”

Gefeliciteerd Miniconomy en doe er nog maar een paar rondes bij.