Digitaliƫ in Rust (?)

Auteur: Rats!

De Digitaliaanse Staat heeft reeds verschillende wapenfeiten op haar naam staan, zoals de verovering van El Peso, verscheidene oorlogen en de 96 bommen die afgingen in de 100ste handelsperiode. Maar wat als de Staat der Staten in rust is?

Op die momenten liggen de straten er rustig bij en dan zien we dat de handel een slakkentempo kent, dat veel schuren dezelfde namen hebben of toegenageld zijn… Op dit moment kent El Peso een massa schuren, een drietal stenen winkels en een hoopje huisjes en clubs, maar zonder veel echt welvarende industrie. De haven draait, maar ook niet meer dan dat.

Maar niet alles wat blinkt is goud en niet ieder die zwerft is teloor: achter gesloten deuren leeft er nog steeds vanalles in de Digitaliaanse land: In het Bestuur worden er achter gesloten deuren plannen gesmeed, het Paleis en de Senaat zijn stabiel, maar ook The Imperialist levert zijn bijdrage, met het mysterieuze Volkscongres.

In de ambassades blijft het echter stil, en waar de verwijten vroeger van de ene naar de andere naar de andere kant vlogen in de Cyberische ambassade, is het nu verdacht stil, met zelfs berichten zoals dat van voormalig Digitaliaan Naamloze, die een verkiesbare plaats vraagt voor de komende Cyberische verkiezingen op nationaal niveau.

Aan de andere kant van het water vinden we de Virtuanen en ook in hun ambassade valt de Digitaliaanse aanwezigheid te verwaarlozen: waar de Ibishanen nu hun diensten aanbieden in het criminele milieu, en de enige Digitaliaanse advertentie gaat over de verkoop van een periode PM…
Is dit een voorteken? Waarschijnlijk. Waarvan? Dat kan slechts de toekomst uitwijzen; in het verleden betekende zoveel stilte meestal dat er iets broeide

Uw reporter ter plaatse houdt u op de hoogte!