Internationale Meeting voor Tophandelaars en Politiekers

Auteur: Torpedo 7

Met vorige handelsperiode doorgebracht te hebben als burgemeester van El Peso, stond ik zaterdag weer klaar om volop te handelen in mijn geboortestad. De 100ste handelsperiode werd vooral gekenmerkt door de komst van marktkraampjes, oude lelijke schuren, de gebruikelijke stenen winkels en de spiksplinternieuwe MegaStores.

De handelsperiode sloot zoals gewoonlijk af met de evacuatie omdat de vulkaan in Cyberië weer zijn hoogtepunt had bereikt. In Digitalie hadden al vele handelaren in het laatste kwartaal van de handelsperiode besloten om hun handelsactiviteiten fel te verminderen en de laatste criminele daden te plegen vooraleer terug te keren naar België of Nederland. Jammer genoeg werd de recordpoging om 100 bommen te planten verdeeld over alle steden in de Federatie net niet gehaald. Volgens de Federal Coordinator werden 96 bommen met succes tot ontploffing gebracht wat ook een topprestatie is! Een dikke proficiat aan alle deelnemers van deze recordpoging.

Een paar uur voordat de vulkaan uitbarstte, nam ik de vlieger terug naar België om me klaar te maken voor een Internationale Meeting van Tophandelaars en Politiekers uit de Federatie.
In België aangekomen had ik eerst een meeting met de directeur van de TMC, bonanza. Na een korte ontmoeting voegde goudie, een Virtuaanse tophandelaar, zich aan ons gezelschap toe en vertrokken we naar Tilburg waar we de rest van onze collega’s zouden ontmoeten en niet veel later zouden we afzakken naar de Efteling om daar rustig te discussiëren over hot topics terwijl we aanschuiven voor een ritje in een achtbaan.

Daarnaast werd er gespeculeerd dat Digitalië wel aardig goed bezig was voor een goede eindpositie en dat de steden in het geld zwommen terwijl Virtuaanse en Cyberische steden met enorme geldproblemen kampten. Als burgemeester had ik zelf deze handelsperiode geen geldproblemen gehad en sloot de handelsperiode af met een overschot van 50.000 ISH, dat ik tot mijn grote spijt niet meer uitgegeven kreeg. lindapinda86 had daarentegen problemen om voldoende geld te vinden en ze was die ochtend ook een beetje paniekerig toen haar Virtuaanse stad een negatief budget had, maar dat is allemaal nog goed gekomen.

Ook kwamen de nieuwe winkels ter sprake waar goudie een hele uitleg over deed tegen Federal Coordinator en Wouter. Iets over slecht voor kleine handelaren en macro-problemen in een gesloten economie. Hij heeft wel een punt en bij deze nodig ik hem dan ook uit om zijn verhaal te publiceren in TMC.

Na dat alles en een paar andere kleine onderwerpen hadden we het ook nog over de eindranking van de 100ste handelsperiode. Ronald, gelaarsdekat1 en Gold Runner zaten bij de favorieten waarvan Ronald uiteindelijk de winnaar zou worden. Ook rond 2 uur hadden we telefonisch contact met Podje, ook wel gekend onder het pseudoniem Federal Assistant uit de Federatie om te horen welke partijen de komende (periode 101) zouden regeren en werd het nieuwe thema de partij van martijn5: De Gouden Munt.

Om de gezellige dag nog gepast af te sluiten hadden we gereserveerd in een restaurant in Tilburg, maar helaas moesten iamthebest4 en remcowouter ons eerder verlaten en zo bleven wij met z’n negen over (goedkoopste en the hawk waren er ook bij).

Verder werd er nog een kleine Miniconomy-Efteling-quiz gehouden, die door goudie werd gewonnen en werden er allerlei lekkere gerechten besteld. Om af te sluiten werd er nog een dessert besteld en nadien vertrok iedereen terug naar huis na een leuke meeting. Voor iedereen die later de kans zou krijgen om ook een meeting bij te wonen zou ik zeggen: Zeker doen!