Veiligheid heb je zelf in handen!

Auteur: grondstoffenman

Ik ben politiecoördinator grondstoffenman en samen met Minister van Justitie Tresias Aegirsson werk ik aan de campagne ‘Veiligheid heb je zelf in de hand’.

Je kan meer doen voor je eigen veiligheid dan dat je zou denken:
-Bouw een huis of ga inwonen in het huis van iemand die je goed vertrouwt en vergeet de deur niet dicht te doen. Als je in een huis bent met deur op slot, kan niemand je beroven of beschieten en ben je dus altijd veilig.
-Beveilig je winkel minstens met een camera. Dit vergroot de pakkans als iemand iets uit jouw winkel wilt stelen. Bij elektronica is het verstandig zelf een alarm te nemen omdat deze per squst relatief duur zijn.
-Als je vaak slachtoffer bent van een beschieting of beroving kun je een bodyguard aanvragen op het hoofdbureau. De politiecoördinator bekijkt dan hoe hoog de priorieteit is en beslist of je een bodyguard krijgt. Bij beschietingen kan je een kogelvrijvest kopen zodat je beschermd bent.
-Zoek geen ruzie met criminelen (waar jij het slachtoffer van bent). Je vergroot er alleen maar de kans mee dat jij opnieuw slachtoffer wordt.
-Ga niet mee als een crimineel je dreigt te beschieten als je iets niet doet. Je zorgt er dan alleen maar voor dat de dreiging groter wordt. Wat je dan wel moet doen is naar het gemeentehuis of een andere drukke locatie gaan en vragen of een officer daar ook heen komt.