Cyberisch Kabinet neemt ontslag!

Auteur: Tresias Aegirsson

Zojuist (donderdag 17 uur, red.) heeft President Ralgon het ontslag ingediend van het volledige Kabinet. Daarmee is de chaos compleet in Cyberië.

Cyberië had al geen Vice-President op het moment van het ontslag. Dit heeft grote gevolgen voor de samenleving van Cyberië voor de rest van de handelsperiode. De voorzitter van de grootste partij mag nu immers weer de President aanwijzen. Maar of ex-Minister van Financiën bonanza dit serieus gaat doen, is nog maar de vraag.

Dit zou als gevolg kunnen hebben dat Cyberië zonder kabinet komt te zitten. Is hiermee de rol van het Parlement uitgespeeld? Het Parlement kan weinig klaarspelen namelijk zonder President en ook de rechtbank, het onderwijssysteem en de budgetregeling zullen hier onder lijden.

Een lid van de partij die dit heeft veroorzaakt, Lijst Joep Eerlijk, liet optekenen: “Nu zal de oppositie eens leren hoe weinig het kan bereiken zonder steun van de coalitie en hoe schandalig slecht zij bezig zijn door ons weg te werken. Men heeft hoe dan ook de coalitie nodig, die er nu niet meer is. Hoe het nu verder moet weten we niet.”

In een officiële publicatie van de Staat Cyberië stond het volgende:

“Na het ontslag van voormalig President Car-Dealertje, het verlies van de steun van de Partij van de Toekomst en het verzuurde politieke klimaat, heeft het voltallige kabinet besloten om met onmiddellijke ingang haar ontslag in te dienen.

Lijst Joep Eerlijk zal deze ronde niet langer Ministers of de President leveren en zal daarmee niet langer bijdragen aan een kabinet in deze handelsperiode.
Wij wensen alle Cyberiërs een prettige en succesvolle handelsperiode toe.

Getekend,

Ralgon (President)
bonanza (Minister van Financiën)
TheFox (Minister van Onderwijs)
Tresias Aegirsson (Minister van Justitie)”

Of het nog een prettige handelsperiode zal worden, is nog maar te betwijfelen.