Digitalië: vorige editie tot Dinsdag

Auteur: Rats!

Bij de start van deze handelsperiode riepen vele mensen opeens dat Digitalië vleugellam was, maar niets is minder waar gebleken!

Zo was er het verhaal van sksmit, een inwoner met toch al een zekere ervaring, die er niets beter op had gevonden dan de recordpoging van de afgelopen periode (waarin de Digitalianen 100 bommen wilden plaatsen verdeeld over alle steden in de Federatie) te bespotten en doodleuk een vervanger voor het Digitaliaanse Wetboek voorstelde. sksmit moest al snel zijn stoute praat in Royal Palace bekopen en zoals zovelen voor hem werd hij dodelijk gewond afgevoerd naar zijn thuisland.

Ook sugarfree, een voormalig Digitaliaan die zich aan de zijde der Cyberiërs geschaard heeft (een feit dat sinds lang kwaad bloed zet tussen voor- en tegenstanders aan beide kanten van de rivier), mengde zich in de discussie en hij incasseerde in de loop van afgelopen zondag drie schoten die de signatuur van Minimize droegen en die samen toch een zekere impact hadden, aldus insiders.

De Cyberische advocaat liet weten zich hiervan weinig aan te trekken, van eerdere verwondingen die toegebracht werden met een knuppel werd ontkend van Digitaliaanse origine te zijn. In een vreemde twist verhuisde sugarfree maandag net voor middernacht naar Monapoli, de gevolgen hiervan moeten afgewacht worden…

Ook Cheeseo, vermoedelijk het Ibishaanse alter-ego van onder andere Kaze en Kaasman, werd in de avond van maandag op dinsdag onder vuur genomen door enkele Digitalianen, waaronder Rockenfeller en You know me.

Dit laatste vuurgevecht werd echter onderbroken door een waakzame Zoe gek wie sjek, die in zijn nieuwe vaderland, waar hij nog maar enkele handelsperiodes verblijft, blijkbaar nog wat brownie points wil verdienen en ooggetuigen wisten te melden dat hij minstens één schot terugschoot, waarbij You know me lichtgewond werd.

Voor doelwit Cheeseo werden zwaardere schaderapporten gemeld, en op zeker moment leek het erop dat de aanvallen reeds gestaakt moesten worden wegens gebrek aan voldoende wapentuig. Rats!, die in El Peso industriële hoogovens en zagen verkoopt, wendde zijn uitrusting en magazijn aan om enkele nieuwe wapens te fabriceren, waarmee Rockenfeller terug naar Ibisha trok en Zoe gek wie sjek kon verwonden.

Toen ook deze uitgeput waren, werd de aanval gestaakt toen de Digitaliaanse criminelen besloten een dutje te doen, ongetwijfeld om nieuwe krachten op te doen…