Criminele Calamiteiten

Auteur: Rats!

Ook op het einde van deze handelsperiode gedenken we allen die onder Digitaliaans vuur gevallen zijn:

Diggy Dex
Torpedo 7
BolleTripolire
elpeso.bv
tijni
johnny_boy
Kaasman
Marcello Alvarez
kusje
djglekke
Frank Schleck
pkfpeters
Ron Steven
thiefo3
pkfpeters2
mensje
kakvlek
Gsmit
PHANTOMVIS
ligtkiller1
The_King_2
Miquel Alvarez
Chiara Alvarez
Fine
Rico Alvarez
Robin21496
Vincent – Turner
Rednax
ikenco
supercop
Tresias Aegirsson

31 inwoners van de Federatie werden deze ronde uit de weg geruimd, en opmerkelijk is dat verrassend veel van hen een hoge politieke functie bekleedden:

Diggy Dex: Koning (DIG)
Miquel Alvarez: President (CYB)
Vincent – Turner: President (CYB)
ikenco: President (CYB)
supercop: Parlementslid (CYB)
Ron Stevens: –
Frank Schleck: –
BolleTripolire: Mayor (DIG)

Duidelijk zichtbaar zijn de drie opeenvolgende Cyberische Presidenten die het loodje legden, wat het totaal aantal personen die het oranje bureau bezet hebben deze ronde op zes brengt, vrij hoog voor het hoogste ambt in het oudste land van deze Federatie.

Met 4 namen op de lijst kunnen we ook vaststellen dat de familie Alvarez de afgelopen ronde zwaar te lijden heeft gehad, waaronder Marcello Alvarez, hoofd van de familie, en Miquel Alvarez, één van de Presidenten in het lijstje.

Tot nu toe bereikte nog geen enkel bericht ons over fatale Virtuaanse slachtoffers en de enige persoon op de lijst met de Ibishaanse nationaliteit is Tresias Aegirsson, al liep deze laatste tegen de lamp in Monapoli, waarmee we kunnen besluiten dat het een stuk veiliger was deze periode om in Virtua of Ibisha te wonen.

Digitalië was, naar goede gewoonte, dan weer de gevaarlijkste plaats om te wonen, en om preciezer te zijn was El Peso de gevaarlijkste stad in de Federatie. Niet minder dan 16 inwoners vonden er hun einde, waaronder de Mayor, wat goed genoeg was om net iets meer dan de helft van de lijst te vullen en waardoor de handel vrij snel een dieptepunt bereikte.

Dat wapens gevaarlijk zijn en meer dan enkel speelgoed, ondervonden Torpedo 7 en loco_tazz aan het begin van de handelsperiode al: loco_tazz vuurde een schot af, naar eigen zeggen met speelse bedoelingen, maar hierbij raakte hij per ongeluk een vitaal orgaan van de al verzwakte Torpedo 7. Gevolg: Torpedo 7 mocht al op 8 mei de boeken toe doen.

Met kwadere bedoelingen vuurde loco_tazz de 21ste mei op Vincent – Turner en diens entourage.
loco_tazz had een bom geplaatst, maar die ging vroeger af dan gepland door een officer die hem probeerde te ontmantelen. Er bleef een gat over in de wand van het huis waarin de Cyberische President zich verschool en loco_tazz snelde erheen, om dan op klaarlichte dag het vuur te openen. De Cyberische President was voorbereid, getuige de aanwezige Rednax die als bodyguard was aangesteld, maar deze legde tegen 16.00u het loodje en een klein uurtje later moest ook Vincent – Turner definitief de ogen sluiten. Deze aanval op klaarlichte dag hielp uiteraard niet om de chaotische Cyberische politiek tot rust te brengen.

loco_tazz deed zijn titel van Criminal Mastermind alle eer aan; met meer dan 40.000 ISH aan betaalde boetes, ongeveer 135 geloste schoten, 17 geplaatste bommen en een verbruik van bijna 20 kilo kruit bewees hij eens te meer zijn kunnen. Het leven van een Criminal Mastermind is niet altijd goedkoop, getuige de meer 75.000 ISH die hij uitgaf aan criminaliteit deze ronde, waaronder een aanzienlijke transportkost van om en bij de 3.000 I-Shell.

Dat je deze ronde niet veel nodig had om als doelwit gebrandmerkt te worden was al vroeg duidelijk: een korte discussie kwam tijni duur te staan en Diggy Dex werd na amper 3 dagen de kroon van het hoofd geschoten. (zie de eerste editie van deze ronde)
Ook Fine moest een kleine daad duur betalen: het stelen van 75 chips (waarde: 2400 ISH, excl. BTW) uit een winkel van bekend Criminal Mastermind You know me werd hem niet in dank afgenomen, en een zestigtal schoten later werd hij afgevoerd.

Uiteraard kwam You know me wel vaker voor in dergelijke gevallen, des te meer omdat hij niet minder dan 9 kills claimde en als één van de hoofdverantwoordelijken voor het lege El Peso aangeduid kan worden.

You know me nam mensen op de korrel om een waaier van redenen: Marcello Alvarez en pkfpeters werden uit de weg geruimd omdat ze zijn benzinehandel in de weg stonden, Fine zoals hierboven gesteld omwille van een diefstal mensje stond in de weg, thiefo3 en Gsmit omdat ze in El Peso woonden en PHANTOMVIS werd doodleuk om zeep geholpen omdat hij zich verveelde en supercop moest het bekopen, “gewoon omdat ie vervelend is”, aldus You know me.

Samen met Technix nam hij kersvers Cyberisch President ikenco te grazen, waarna Pedro Alvarez, die er als toeschouwer bijstond, het ook moest bekopen.
De Monapolitaanse Criminal Mastermind loste bij deze en andere acties in totaal om en bij de 250 schoten en de criminaliteit kostte hem al zo’n 120.000 ISH aan materiaal, boetes en andere onkosten.

Dat brengt hem dicht bij een aandeel van één vijfde van de totale Digitaliaanse uitgaven voor criminaliteit; verschillende schattingen plaatsen dat bedrag tussen de 600.000 ISH en de 1.200.000 ISH. Dit getal omvat de kosten aan boetes, goederen, transport, wapens, etc.