Heer en Meester over de Federatie

Auteur: bonanza

Er wordt in deze krant uitvoerig bericht over diverse feiten. De aanslagregen in Digitalië, het ontslag van de Minister van Justitie, de dood van President mariadoc en ook het leiderschap in Ibisha komt terloops ter sprake. Allemaal op zichzelf staande feiten. Of toch niet? Is er meer aan de hand en dreigt de volledige Federatie in handen te vallen van een select groepje spelers, geroemd om hun handelskwaliteiten, maar snakkend naar politieke macht?

Daar lijkt het sterk op. Het is geen geheim dat Passage een desastreuze politieke handelsperiode achter de rug heeft gehad. In het vorige Kabinet onder leiding van Joep Eerlijk liep de spanning na anderhalve week zo hoog op dat het tot serieuze twisten kwam tussen partijleden van LJE (Lijst Joep Eerlijk) en ND (Nieuwe Democratie) tegen de sterkhouders van PSSG (Passage), Reserved en justinote, die bovendien ook een handelsgroep vormt. Niet zonder enig belang is te vermelden dat ook Tresias Aegirsson tot deze handelsgroep behoort en het publiekelijk opnam voor de acties van de PSSG-leden, tegen zijn eigen partij LJE in. De eerste barst is een feit.

Deze handelsperiode besloten ND en LJE wijselijk om niet langer met PSSG te regeren, maar te kiezen voor het stabielere KHP, dat de coalitie ook vorige handelsperiode uit de problemen redde. Reserved en justinote zagen op die manier hun politieke invloed gekortwiekt, maar niet getreurd, er was nog steeds Tresias Aegirsson die door zijn partij LJE werd aangesteld tot Minister van Justitie, ondanks het feit dat hij zich een periode eerder nog openlijk kritisch had uitgelaten over het beleid van zijn partij en de oppositie luidop steunde.

Reserved kon dankzij Tresias Aegirsson de interessante positie van Openbaar Aanklager op de kop tikken. Deze functie gebruikte hij om zijn handelsconcurrent voor de rechter te dagen met volgens sommige twijfelachtige motieven. Beschermd door zijn handelspartner en Minister van Justitie Tresias Aegirsson kon hij rustig zijn gang blijven gaan. Echter, zoals gelezen kan worden in het artikel van Mr. Geld, besloot Minister van Justitie Tresias Aegirsson er plots de brui aan te geven en zijn functie neer te leggen omwille van redenen van onvoldoende vertrouwen in hem vanwege zijn partij en het Kabinet.

Zij die Tresias Aegirsson kennen, weten dat het zeer on-Tresias is om ontslag te nemen. Bovendien loopt hij plots veel vrolijker door de straten, wat erop wijst dat hij andere plannen heeft. Zouden deze iets met PSSG te maken hebben?

Vooraleer daar dieper op in gegaan kan worden, moet er even gekeken worden naar wat er in Digitalië gebeurt, met een zeer sterke Ibishaanse connectie. Metal Alvarez, een Ibishaanse staatsofficer, aangesteld door President Cheeseo, heeft zo goed als op zijn eentje actief Digitalië om het leven gebracht. Alle personen met een beetje faam zijn neergeschoten, wat Digitalië zo goed als stuurloos maakt en de hele handel heeft lam gelegd, zoals Tranqer in deze editie heeft aangetoond. Ibishaans President Cheeseo onderhoudt goede contacten met justinote en Reserved en het mag dus helemaal niet vreemd klinken om aan te nemen dat beide heren op de hoogte waren van de plannen van Metal Alvarez, aangesteld door Cheeseo, om Digitalië te destabiliseren.

En dat is niet het enige land dat op dit moment gedestabiliseerd is. Cyberisch President mariadoc is deze nacht met een kogelregen om het leven gekomen. Criminele experts van de staatsveiligheid hebben laten weten dat er een sterk vermoeden bestaat dat deze schoten afkomstig waren van justinote en Reserved. Deze laatste had net daarvoor ontslag genomen als Parlementslid.

Twee landen gedestabiliseerd en een derde, Ibisha, stevig in handen van sympathisanten. Het kan wel tellen voor een handelsgroep met politieke vertegenwoordiging in het Cyberische Parlement. Nu Reserved ontslagen is als Openbaar Aanklager en reeds Parlementslid af was wegens het beschieten van President mariadoc en ook Tresias Aegirsson om vreemde redenen ontslag heeft genomen, groeit het sterke vermoeden dat de groepering nieuwe plannen klaar heeft liggen. justinote heeft zijn passief kiesrecht vorige handelsperiode verloren, waardoor hun toekomst niet meer in Cyberië ligt.

Welk land zou een geschikte nieuwe uitvalsbasis vormen? Liefst een plek zonder al te veel weerstand, waar je gemakkelijk aan wapens en kruit komt, waar je het politieke toneel zonder veel moeite volledig kan overnemen en waar de handel perfect te verdelen is onder een beperkt aantal inwoners. Digitalië, met een volledig door Metal Alvarez uitgemoorde elite, lijkt wel een walhalla om volledig opnieuw te beginnen. Verschillende bronnen binnen of dicht bij PSSG hebben deze optie niet ontkend wanneer uw auteur daar naar vroeg.

Dit roept een nieuwe vraag op. PSSG weg uit Cyberië betekent minder handelsconcurrentie voor handelaren, betekent het verdwijnen van een lastige oppositie voor politici en betekent een kalmere rechtbank. De vraag is echter of Cyberië wel zoveel veiliger is met een zo machtige organisatie aan het roer in aartsvijand Digitalië die er zonder problemen in slaagde om Digitalië uit te moorden en de Cyberische President om te leggen. Van Digitalië moest Cyberië niet veel hebben, maar van het nieuwe Digitalië zou ze wel eens erg veel schrik kunnen krijgen.