Het Ontslag, een reactie

Auteur: Tresias Aegirsson

“Zij die Tresias Aegirsson kennen, weten dat het zeer on-Tresias is om ontslag te nemen. Bovendien loopt hij plots veel vrolijker door de straten, wat erop wijst dat hij andere plannen heeft. Zouden deze iets met PSSG te maken hebben?” Heer en Meester over de Federatie – bonanza

“Om te beginnen geeft hij zelf aan niet genoeg vertrouwen te krijgen, maar algemeen wordt vermoed dat er meer achter zit.” MvJ stapt op – Mr Geld

Twee citaten met dezelfde betekenis. Er wordt beweerd, dat mijn ontslag bij een plan hoort of iets dergelijks. Ik vind het spijtig dat beide journalisten niet naar mijn toe zijn gekomen om het na te vragen, bonanza en Mr Geld wel te verstaan.

Echter, ik zal het verklaren waarom er sowieso geen plan achter gezocht moet worden. Zoals bonanza al beweerde in zijn artikel “Heer en Meester over de Federatie” zou het te maken kunnen hebben met macht. En precies daarom zou er geen plan achter gezocht moeten worden. Ik geef door mijn ontslag en eventuele posts namelijk mijn reputatie, die ik weer wat had opgepoetst, een flinke deuk. Dan zou het toch totaal verkeerd gaan met mijn zoektocht naar macht, immers alsof ik via Passage die macht ooit zal vinden. Nee, ik heb een partij als Lijst Joep Eerlijk nodig.

Omdat deze partij keurige politiek voert, is daar de kans op de hoogste functie in Cyberië het grootst. Al die argwaande personen hebben ongelijk. Ik heb enkel en alleen ontslag genomen vanwege het volgende:
De spelers gelaarsdekat1 en Ralgon gaven op meerdere plekken aan geen vertrouwen meer te hebben in mij als Minister, omdat ik zogenaamd Reserved zou beschermen. Echter, als ik dat zou doen zou ik Joep Eerlijk op mijn dak krijgen, en dat is iets wat ik niet wil. Ik heb het vertrouwen van Joep Eerlijk altijd veel en veel meer waard gevonden dan wat dan ook, althans hier in de Federatie.

Daarnaast snapt eerst genoemde speler in deze alinea, het rechtsproces niet. Gelaarsdekat1 wilde per se dat ik Reserved zou ontslaan naar aanleiding van een rechtszaak die Reserved had aangevraagd, terwijl hij zelf de advocaat van de tegenpartij zou worden. Daar stokt het bij mij. Vooral ook omdat ik vind, en ook LJE vindt dat, dat een eerlijk proces altijd mogelijk moet zijn. Daar hoort niet bij, via een ontslag op basis van een verzoek van de verdedigende partij, een rechtszaak doen stoppen.

Mede door de twee spelers die het vertrouwen in mij opgaven, heb ik ontslag genomen. Maar ook de inmiddels ex-President Mariadoc gaf aan geen vertrouwen meer in mij te hebben als ik niet snel tot actie overging.

Kort samengevat: Er zat geen plan achter, het was eerder impulsief en het kan wel eens dolkstoot zijn in mijn eigen rug. En ik geloof dat iedereen snapt, dat dat niet mijn bedoeling was.
p.s. Mr Geld, ik schrijf Minister, President, Parlement en Vice-President met hoofdletter omdat dat ook zo is in het Wetboek. Dus 5 hoofdletterfouten zijn er niet.