Politiek problemen in het land van de economische zon

Auteur: goudie

Virtua beleeft terug hoogdagen. Verscheidene Megashops zijn al verschenen in de straten. Voor het eerst in lange tijd kunnen deze ook weer opgemerkt worden in de zijstraten. Een aangetrokken interne vraag door een bredere actieve populatie hebben voor de omwenteling gezorgd.

De Virtuaanse overheid heeft in het begin van de handelsperiode een enorme geldschepping gecreëerd door naar het voorbeeld van Ibisha vorig jaar een omvangrijk steunpakket aan handelaars toe te zeggen. De handelaars konden tot 250 I-shell subsidie per (winkel)squst aanvragen. Sommige economen van de Nationale Universiteit van Virtua vrezen voor een sterke inflatie. Aanhangers van de economische theorie van Keynes moedigen de maatregel dan weer sterk aan door het geloof dat economische groei hierdoor sterk opgewekt zal worden. Hoewel het plaatje economisch blijkt te kloppen (weinig schaarste van producten, bemoedigende cijfers inzake het ondernemingsvertrouwen van bedrijfsleiders e.d. ), rommelt het op de verschillende politieke niveaus.

Een geagiteerde Pogo gaf al binnen de 24 uur zijn ontslag na een onenigheid met de inmenging van Bleech inzake zijn lokaal bestuur van Nasdaqar, we kunnen hier mogelijk van een recordtijd spreken. Om de start van de handelsperiode toch vlot te laten verlopen werd in snel tempo de benoeming van Moonpoker in orde gebracht. Dit had echter als gevaar dat een mogelijke belangenvermenging zou ontstaan. Moonpoker was namelijk hierbuiten Consul in de Virtuaanse regering.

De burgemeester van Cashington, Refund, een notoir glashandelaar , heeft zopas aangekondigd ook zijn ontslag in te dienen. In de lokale media werd hij omschreven als een burgemeester die aan machtsmisbruik deed. Hij verspreidde het bericht dat 22 bommen aanwezig zouden zijn op het moment dat er maar één gespot was door de lokale verklikkers. In alle haasten werden de nationale hulpdiensten naar Cashington opgeroepen aangezien de noodsituatie was uitgeroepen. Na een intense en urenlange zoektocht werd maar één bom aangetroffen die als doel had de deur van het huis van PrimitiveCoolOz op te blazen. Hij had namelijk Goudie, die enkele uren voordien al 20 maal beschoten was door crimineel mastermind Metal Alvarez en een veilig onderhuidadres zocht, op bezoek. Refund kon niet om met de negatieve publiciteit en vond het opportuun om “het schoonste verdiep” aan een stadsgenoot over te laten.

Tot op heden heeft de president van Virtua, Bleech, nog geen reactie kunnen geven. Hij is namelijk op handelsmissie in het buitenland. Hoe deze politieke impasse het economische klimaat zal beïnvloeden valt moeilijk in te schatten.

Post navigation