Moderniseringen, zijn we daar bang voor?

Auteur:Eindredacteur

Tja, de Federal Union, wat moet je er van vinden? Het is wellicht wat voorbarig om te zeggen, maar persoonlijk denk ik dat het zijn langste tijd heeft gehad. Er is veel kritiek, ook van een van de oprichters van de Federal Union.

De Federal Union, bedoeld om het Internationale Wetboek te updaten, is een onderdeeltje van de vroegere Council of Veterans. Maar is het doel van de Federal Union niet gewoon toe aan een update? De Federals zijn flink bezig om het spel terug te geven aan de spelers, en daarmee komen bijvoorbeeld plannen als dat bepaalde personen, denk aan de President van Cyberië, zelf de beroepen kunnen uitdelen, in plaats van dat men dat moet verzoeken bij de Federal Government. Daarmee maak je het natuurlijk een stuk vrijer voor de spelers, maar hoort daar ook niet meer vrijheid bij voor de Federal Union?

De Federal Union is toe aan een modernisering, want zoals ieder project heeft het op een gegeven moment een tijd doorlopen waarbij men terug kan kijken of het werkt zoals het moet werken. Dit zelfde zie je terug komen in de Cyberische politiek wat betreft het Reglement van Orde. Ooit bedoeld om orde te brengen in de politiek, maar tegenwoordig lijkt het meer op een vertrager, hierdoor schiet het zijn doel voorbij.

Projecten, hoe groot of klein dan ook, moeten nou eenmaal geëvalueerd worden en dat kan soms gepaard gaan met grove woorden. Dit kan voor de bedenker van een project soms behoorlijk moeilijk zijn en als criticus is het lastig om daar rekening mee te houden. Uiteindelijk moeten ze samen er uitkomen vaak en daarom moeten ze respect tonen richting elkaar en allebei hopen op een betere versie van project. Ook al ben je het als bedenker van het project totaal niet eens met de kritiek, het kan soms toch beter zijn om de plannen aan te passen.

Misschien is het dus echt tijd voor een vernieuwing van de Federal Union en daarmee het vrijer maken van haar taak, en wellicht is het echt mogelijk om een compromis te vinden tussen de voorstanders en de tegenstanders van het Reglement van Orde. Maar uiteindelijk is het aan de spelers hoe deze veranderingen tot stand komen, of dit pijn doet bij de bedenkers of bij critici.