Het mysterieuze product goud waard?

Auteur: Eindredacteur

We zijn hier live op de persconferentie van de Federal Government. Federal Coordinator zal al onze vragen beantwoorden omtrent het mysterieuze product.

Het was groot nieuws, Wouter kondigde een persconferentie aan. De geruchten gingen al snel de ronde en op een gegeven moment konden we het onderwerp uiteraard wel raden: Het mysterieuze product. We kregen gelijk, daar ging de persconferentie inderdaad over. Maar wat zou er gezegd worden?

Wij, de handelaren, hebben van de Federals de opdracht gekregen om in iedere stad een mysterieus product te krijgen voor dat de vulkaan uitbarst. Tien stuks moeten er dus gemaakt worden, dat zijn er behoorlijk veel. Maar zeker niet onmogelijk. Voor de makers van de producten wacht er namelijk een grote beloning. Wanneer alle producten op tijd zijn gemaakt, telt het mysterieuze product namelijk voor 80.000 I-shell mee op de eindbalans.

Volgens financiĆ«le experts maakt iemand bij die waarde dan ruim 10.000 I-shell winst. Maar mocht het de Federatie niet lukken om 10 mysterieuze producten te maken, dan tellen de producten mee voor 0 I-shell. Het is dus een risicovolle onderneming om er aan te beginnen. De vraag is dus, wat levert het de Federatie op? Wanneer alle producten op tijd zijn gemaakt, krijgt iedere handelaar volgende handelsperiode niet 1000 I-shell, maar 1250 I-shell om mee te beginnen. Daarnaast zou er nog iets extra’s bekend gemaakt worden komende handelsperiode indien het is gelukt.

Enkele regels die genoemd zijn op een rij:
– In iedere stad dient minstens 1 mysterieus product aanwezig te zijn.
– Aanwezig kan het zijn in een winkel maar ook in een magazijn.
– Toeristen kopen het product niet vanwege het feit dat er bommen inzitten. Het product zou worden onderschept door de douane.
– Indien de maker van het product failliet gaat, telt het het product nog altijd mee.
– Het product verdwijnt na de vulkaanuitbarsting.
– In theorie is het mogelijk dat 1 handelaar alle producten maakt.

De vraag blijft of de Federatie deze uitdaging haalt, als dat niet zo is zullen sommige handelaren forse verliezen moeten incasseren.