Een vliegveld?

Auteur en interviewer:Eindredacteur

Het is al bijna zover, de telling van het aantal mysterieuze producten in de Federatie staat op het punt van beginnen. Maar waar ik ben, worden geen producten geteld maar keiharde I-shells. Ik ben bij een multimiljonair. Eigenaar van het Russisch vliegveld RussiaOnAir Nikolai Kuznetsov vertelde mij dat hij belangrijk nieuws had.

Goedemiddag Nikolai, hoe maakt u het?
Goed, goed. Het had beter gekund, maar mijn geld ligt er nog prima bij.

U schijnt nogal graag naar onze Federatie te komen, hoe komt dat zo?
Dat komt doordat ik ooit begonnen ben met handelen in een van de buitenwijken van Eurodam. Daar is mijn fortuin begonnen te groeien.

En nu zit u in Rusland nog rijker te worden?
Tja, je moet iets he. Maar ik heb besloten om weer eens te investeren in de Federatie.

Investeren in de Federatie?
Ja! Ik ben van mening dat de Federatie een flinke boost kan gebruiken, daarom heb ik besloten om een vliegveld te openen in jullie Federatie.

Een vliegveld, dat klinkt mooi. Zit er een addertje onder het gras?
Jazeker, ik heb met de Federale Overheid afgesproken dat ik een aantal producten zou krijgen om een oorlog te winnen. Als ik die producten niet krijg, gaat de hele investering niet door.

En die producten zijn zeker de mysterieuze producten?
Dat klopt. Ik heb er tien nodig, de vraag is dus nu of het gelukt is om deze te leveren aan mij.

Nog voor ik mijn volgende vraag kon stellen, kwam er plots met veel lawaai een aantal agenten binnengevallen. Niet zomaar agenten, het waren agenten van het Central Bureau of Investigation. “Handen in de lucht, draai je om!” riep de voorste. “Dit gesprek is afgelopen.”

Nadat we in een geblindeerde auto gezet waren, vroeg ik nog aan Nikolai wat we hadden gehad aan een vliegveld. Hij vertelde mij dat het honderden extra toeristen zou hebben opgeleverd.

Ik werd gelukkig vrijgelaten door het CBI, maar van Nikolai heb ik niks meer gehoord. En helaas zijn de tien mysterieuze producten niet gelukt. Dus we zullen nooit weten of Nikolai gelijk zou hebben gehad.

Noot van de redactie: Dit interview is zonder toestemming van het CBI vrijgegeven, eventuele verdwijningen van handelaren door dit interview kunnen de gevolgen zijn.