Driedubbel interview met de drie rijkst geschatte Virtuanen van het moment

Auteur:Tranqer

De volgende personen zijn geïnterviewd:
Manuel The Great: afkomstig uit Portugal, speelt sinds 2005, heeft zijn eerste strepen verdiend in Ibisha, handelt nu hout in Nasdaqar

TheCaptain: afkomstig uit de Filipijnen, speelt sinds vorige ronde, handelt nu scheppen/zagen in Nasdaqar, en bezit zowel een taxi MV als oven MV.

Splodge: afkomstig uit Engeland, sinds 2009, Consul of Justice and Safety, advanced, handelt plastic in Centropolis en bezit een bank en haven MV.

Goeiedag heren, eerst en vooral wil ik jullie bedanken om een plaatsje op de agenda te zetten voor dit gesprek.

Wat inspireert jullie het meest in Virtua?

Manuel the great: Ibisha een goede leerschool voor mij, toch vond ik, nadat ik het spel volledig begreep, dat ik een plek nodig had waar meer concurrentie was. Het lijkt erop dat ik mezelf tegenspreek, maar het is zo dat ondanks de zware concurrentie het spel moeilijk is voor nieuwe spelers, het wel interessanter is. Dat is de belangrijkste reden dat ik verhuisd ben naar Virtua. Daarnaast is het belangrijk om te zeggen, dat ik sinds mijn terugkeer in Virtua, een andere gemeenschap vond. Het was meer een gezamenlijk Virtua geworden en de inwoners kan ik nu mijn vrienden noemen.
TheCaptain: Ik houd van de mensen hier. Ze zijn actief, vriendelijk en makkelijk om mee te handelen. Ik hou ook van de manier waarop sommige mensen samen komen om het levendig te maken.
Splodge: Het is goed om te zien dat er veel assistenten zijn die helpen op de chat, dus ik weet altijd naar wie ik kan gaan wanneer ik wat fouten maak. Verschillende assistenten hebben mij vaak geholpen bij moeilijke situaties. Over het algemeen zijn de spelers vriendelijk. Daarnaast is het ook goed om te zien dat Virtua meer empathie heft voor handelen, dan voor criminele dingen. Aangezien ik liever handel dan de crimineel uit te hangen. Ik vind het mooi om Virtua te zien als een land waar criminaliteit slechts een optie is, ook al is dat niet altijd geval.

Oké, het is je eerste handelsperiode dat je weer terug in Virtua bent. Kun je de eerste paar dagen omschrijven?

Manuel the Great: Nouja, de periode begon heel gek. Het begon als volgt. Billdazerr belde mij op zaterdag om te zeggen dat er een nieuwe handelsperiode begon. Hij vroeg of ik kwam handelen, en ik zei ja, gezien de studie klaar was en ik dus meer tijd had. Maar ik dacht wel over een secondair product na. Toen ik uiteindelijk arriveerde, bleek Virtua een grote puinhoop te zijn. Cashington was verwoest, zo leek het en er was nauwelijks handel. Men vroeg mij om hout te gaan leveren, en dat heb ik natuurlijk gedaan. Er bleek geen concurrentie te komen op hout, dus nu heb ik, tegen alle verwachtingen in, een monopolie in een welvarend Virtua ondertussen. Het was belangrijk dat er veel steun kwam vanuit de Virtuaanse gemeenschap. Hierdoor konden we Virtua nieuw leven in blazen. In het bijzonder hebben Rodka, White Queen, The Captain en Tranqer geholpen door gaten op te vullen.
The Captain: De eerste paar dagen gingen behoorlijk traag, dat gebeurd altijd in Nasdaqar, maar gezien wat er in Cashington gebeurde, kon de economie van Nasdaqar groeien terwijl die van Cashington wegzakte. Na twee dagen, ging het weer redelijk goed met Virtua, maar de inwoners van Nasdaqar hadden wel een groot voordeel t.o.v. de andere inwoners van Virtua. Gezien de inwoners van Cashington gebukt gingen onder een belastingheffing en 20% BTW, konden wij als inwoners van Nasdaqar een plan maken om onze producten goedkoper te maken, dan dat mogelijk was in de andere steden. Hierdoor domineerden wij de handel in de eerste paar dagen. Maar toen we steeds meer goedkope producten leverde, begonnen ook de andere handelaren onze prijzen op te pakken. Splodge: Wanneer als gaat zoals het altijd gaat, bestaat het voornaamlijk uit wachten. Heel lang wachten. Je moet wachten op de houthandelaar, dan de ijzerhandelaar, de scheppenhandelaar, enz. Iedereen schreeuwt om subsidies, omdat ze iedere cent kunnen gebruiken. De mensen beginnen hun geld te tellen, totdat een taxi MV mogelijk is. En uiteindelijk springt de Virtuaanse economie tot leven. Ik begon dit keer met plastic in Cashington. Maar ik hoorde dat in Centropolis meer olie te vinden was, dus ik verhuisde daar naar toe. Dit bleek een enorm geluk voor mij te zijn, gezien de inwoners van Cashington een belasting opgelegd kregen. Dit zorgde ervoor dat Cashington stil kwam te staan, of althans bijna.Buiten die stad, werd gedaan wat gedaan kon worden. Onze eerste taxi MV kwam en ik deed het ook redelijk goed, ik had maar weinig concurrenten namelijk. Ik besloot daarom om een bank MV te beginnen, gebaseerd op de successen die ik had geboekt met aandelen in eerdere handelsperiodes. Maar de aandelen doen het wel minder goed dan vorige handelsperiode. Langzaam krabbelt Cashington er boven op en de handel floreert in alle drie de steden.

Wanneer je één ding mocht veranderen, van wat er is gebeurd in deze handelsperiode, wat zou dat zijn?

Manuel the great: Nou, een van de fouten die ik heb gemaakt deze handelsperiode, is het niet maken van een MV. Ik maakte me te druk om het bouwen van een MegaStore. Dit zal zeker van invloed zijn op mijn eindresultaat en het is een goede les die heb ik gehad voor de toekomst.
The Captain: Ik wilde eigenlijk maar 1 haven. Op die manier zouden de buitenlandse winkels meer geconcentreerd zijn in een stad. Dit helpt ook tegen het ruïneren van kleine handelaren door de grote handelen.
Splodge: Ik had het leuk gevonden wanneer de belastingen, zowel de directe als indirecte, niet waren gebeurd. Het heeft ze een groot nadeel gegeven.

Welke nieuwe handelaar heeft een goede indruk op je gemaakt?
Manuel the great: Lastige vraag, omdat er veel handelaren mij verrast hebben. Maar als ik een speler moet kiezen die ik nog niet kende voor deze periode, dan ben jij het Tranqer. Met jouw kunnen om een groep te bewegen naar een gemeenschappelijk doel, heb je mij overtuigd van jouw ondernemerschap in Miniconomy.
Ok, dankjewel. Is e rook een nieuwe virtuaan die een grote toekomst voor zich heft?
Manuel the great: Ik denk dat Bill (Billdazerr, red.) veel potentieel heft. Deze periode zal hij nog moet leren over de belangrijke producten, maar ik denk dat we een goede Bill kunnen verwachten.
The Captain: Ik vind van Ergodeux dat hij een grote toekomst heeft. Hij pakt het spel snel op en handelde laatste periode, ook al begon hij pas laat. Ik hoop dat hij terug blijft komen. Splodge: TheCaptain. Hij is goed bezig qua handelen en heeft zelfs advanced behaald in zijn eerste volledige handelsperiode. Hij investeert genoeg tijd en heeft ook een goede inzet. Ik denk dat hij nog meer gaat bereiken.

Wat haat je het meest over Virtua?
TheCaptain: Ik haat hoe mensen elkaar niet willen helpen om een Virtuaanse winnaar te krijgen. Ze denken vooral om zichzelf.
Manuel the great: Er is niet iets wat ik echt haat, maar ik word wel gefrustreerd van het geweld in Virtua en hoe de wet ermee omgaat. Het voelt alsof we gerechtigheid in onze eigen handen moeten nemen.

Over criminaliteit gesproken, MoonPokers acties zullen een effect hebben op de rest van de handelsperiode. Denken jullie dat MoonPoker nog terug moet komen?
Manuel the great: Nou, als het van mij afhangt, zou hij als straf tien handelsperiodes weggehouden moeten worden van publieke functies.
The Captain: Ik heb niks tegen MoonPoker, maar hij heeft wel de kansen van sommige inwoners van Cashington geruïneerd. Heel Virtua heeft er eigenlijk last van. Hij kan terugkomen, wanneer hij dat wilt. Maar ik hoop dat hij niet weer een dergelijke stunt uithaalt.
Splodge: Nee, zeer zeker niet. Het helpt niet om iemand in het spel te hebben die niet wilt winnen, maar alleen reacties wilt uitlokkken.

Wanneer hij niet terugkomt, welke Virtuanen kunnen dan de plek van Refund en MoonPoker overnemen? En kunnen we dan spreken van een nieuwe generatie?

Manuel the great: Ik denk dat het altijd moeilijk is om ervaren spelers zoals Refund of MoonPoker te vervangen. Maar ik denk wel dat er ook goede spelers bijkomen, zoals TheCaptain and Bill. Zij kunnen ons over een aantal handelsperiodes, de twee eerder genoemde doen vergeten.
TheCaptain: Misschien Forsties and (Brendan). Ik weet niet precies wat Refund en MoonPoker hier deden. Ik sprak nooit met Refund hierover en MoonPoker was er bijna nooit vorige handelsperiode.

Oké. Ik zou het graag nog even hebben over Ibisha. Denken jullie dat de handel zal groeien, wanneer Ibisha en Virtua een gezamenlijke chat krijgen?
Manuel the great: Ibisha had een special dynamiek, vooral toen The Socialist regeerde. Het was bedoeld al seen onafhankelijk, Spaanstalig land. Dit is helaas niet gelukt, en het zou daarom ook wel interessant wat er gebeurt met de relatie tussen beide landen als de chat wordt samengevoegd. Naar mijn idee zal vooral de samenwerking stijgen. Maar het is moeilijk in te schatten wat de effecten in total zijn.
The captain: Ja, de handel zal groter zijn. Maar ik hoop dat ze alleen de chat samenvoegen en niet de landen.
Splodge: Ik denk niet dat dat nog gaat gebeuren. We staan als Virtuaans Council altijd open voor discussies hierover, maar de huidige Ibishiaanse President vindt het geen goed idee. En uiteraard, heeft hij altijd gelijk.

Als slot vraag: Kunnen jullie als tophandelaren in Virtua, een advies geven aan de consuls van komende handelsperiode.
Manuel the Great: Nou, ik weet niet of ik wel in de positie ben om advies te geven aan consuls, gezien ik maar een kleintje ben in de politiek. Maar ik denk dat een hervorming wel op zijn plaats is om criminaliteit aan banden te leggen. Maar ik weet dat niet iedereen het met mij eens is op dit punt omdat criminaliteit nou eenmaal een onderdeel van het spel is.
TheCaptain: Ik adviseer hun om een concrete visie en uitwerkingen van hun plannen te maken. We hebben geen gevallen als MoonPoker meer nodig en ook persoonlijke ruzies moeten aanbanden worden gelegd op dit gebied.

Nog een klein spelletje, raadt hoeveel Virtuanen in de top 10 en top 20 staan aan het eind van deze handelsperiode.
Manuel the Great: 3 in top 10 en in totaal of 7 Virtuanen in de Top 20
TheCaptain: 3 in de top 10 en 6 in de top 11-20

(Dit is een vertaling van een Engelstalig interview, eventuele vertaalfouten kunnen zijn voorgekomen door verkeerde interpretatie.)