Een interview met…

Auteur: Tresias Aegirsson

Forsties, heeft u er ooit van gehoord? Dan ben je vast en zeker politicus. Ik zelf wist nog niet zoveel van hem, en besloot hem, tijdens een bezoekje aan Virtua, op te zoeken.

Hoe gaat het met je?
Goed, dankje.

Je bent deze ronde geen President, mis je je oud zetel al?
President zijn is zeker leuk, dus ik moet zeggen dat ik in zekere zin het mis. Maar ik wist dat ik deze handelsperiode niet veel aanwezig kan zijn. Het is dus waarschijnlijk maar beter ook dat ik niet herkozen ben. Daarnaast, (Brendan) doet zijn werk goed. Ik ben er blij om dat het zo is.

Oké. Laten we het eens hebben over (Brendan). Denk je dat hij veel verschilt van jou in zijn manier van politiek voeren?
Onze aanpak is vergelijkbaar, meestal proberen kalm te blijven en te denken aan verschillende situaties die voor kunnen komen. Uiteraard heeft hij meer ervaring dan mij als President, dus waarschijnlijk weet hij sneller het antwoord op problemen en neemt hij ook meer factoren mee. Maar ik hoop dat ik uiteindelijk ook op dat punt kom.

Heeft zijn ervaring jou geholpen bij het voorstel omtrent het Priester-diploma en zou je ook exact kunnen vertellen wat het voorstel inhoudde?
De Federals hadden ons verteld dat de Consul of Education, dat was (Brendan), Priester-diploma’s mocht uitgeven. Maar ik wist niet wat ik moest doen. (Forsties was President, Red.) Aan de ene kant gaf het ons meer vrijheid, maar aan de andere kant kon het ook vervelende gevolgen hebben als iemand de rechten van het Priesterschap zou misbruiken. (Brendan) en ik hebben toen een goede discussie gehad over dit onderwerp en hebben besloten dat (Brendan) de diploma’s gewoon mocht geven als hij dat wilde. Ik denk dat het feit dat hij vaker Consul of Education was geweest, ervoor zorgde dat ik hem kon vertrouwen hierin. In dat geval speelde zijn ervaring zeker mee.

Oké, dat is duidelijk. Jij bent nu Consul of Education, heeft hij jou tips geven?
Jazeker! Hij heeft mij zeker geholpen. Het is mijn eerste keer als Consul of Education, dus ik was een beetje onzeker over hoe alles moest, maar hij beantwoordde mijn vragen als ik die had. Er zijn nog geen examens geweest, maar ik hoop dat die er wel komen zodat ik zijn hulp kan gebruiken hiervoor.

Het is goed om te horen dat hij je helpt. Maar het is niet fijn om te zien dat er nog geen examens zijn afgenomen. Is dat een groot probleem in Virtua?
Als ik het goed heb, zijn er tussen de vier en zes examens in een handelsperiode normaal gesproken. Dus hopelijk komen er een aantal kandidaten binnenkort. Ik vermoed dat de belangrijkste reden voor het lage aantal examens te vinden is bij de vernieuwing van een diploma. Dat is simpel te doen. Je kunt altijd verlengen, zonder dat je je kennis moet verfrissen.

Inderdaad, dat zit ook sommige politici in Cyberië dwars. Is Virtua geïnteresseerd in het veranderen van het onderwijssysteem? Dus bijvoorbeeld dat het maar een maximaal aantal keer verlengd kan worden.
Er zijn een aantal ideeën geweest, zoals het geven van een diploma voor een handelsperiode. Wanneer ze het gewoon verlengen, is het dan maar een handelsperiode geldig en als je een examen maakt, vijf. Ook zijn er plannen geweest om iemand in te huren, die ervoor zorgt dat de examens niet te makkelijk zijn. Ik denk als deze ideeën worden gecombineerd, dat het een groot probleem op kan lossen.Het zijn nog maar ideeën, we weten niet of het mogelijk gaat zijn.

Ah oké. Ik denk dat dit iets is voor de Federal Union misschien. Hoe denk jij sowieso over deze organisatie?
Nou, als ik terugdenk aan de laatste paar periodes, dan merk ik op date r vrij weinig gebeurt. Er zijn wel ideeën besproken, maar als we dan zover komen dat we kunnen stemmen, dan wordt er een veto uitgebracht. Ik denk dat een verandering noodzakelijk is. Misschien moet het niet alleen de overheidsleiders zijn die er in zitten, maar ook andere geïnteresseerden. Maar opnieuw zijn dit ideeën. Veranderingen moeten goed uitgedacht zijn. Want als dat niet zo is, dan kan het zo zijn dat sommige landen voordeel ervan hebben. In die situatie, zorgt het hele veto-systeem ervoor dat de huidige situatie niet terug kan komen. Dus ja, het systeem heeft een verandering nodig. Maar wel een die uitgedacht is.

Dat klinkt logisch. Waarschijnlijk verwacht je al een vraag hierover. De situatie met de burgemeesters in Virtua. Hoe kan het zo ver zijn gekomen, dat er twee herverkiezingen nodig zijn in de eerste paar dagen?
Uiteraard, de burgemeester kwestie. Ik was al bang dat er geen vraag over gesteld ging worden. De verkiezingen in Nasdaqar waren vrij onschuldig. Er waren geen kandidaten in eerste instantie, dus was een nieuwe verkiezing nodig. Maar die van Cashington, dat was een grote puinhoop.

Wat was daar gebeurd dan?
Waarschijnlijk hebben veel mensen al gezien dat er een lastige situatie is in de Internationale Rechtbank. Het begon met MoonPoker die verkozen werd in een spannende verkiezing. Ik was op dat moment nog geen deel van de Council, dus ik was er niet bij betrokken. Het eerste probleem waarvan ik op de hoogte werd gebracht, was het feit dat een traditie van Cashington leek te verdwijnen. Het zogenaamde Hall of Fame-topic zou worden verwijderd. Ik was er niet echt blij om, gezien ik er twee keer aan mee heb gedaan toen ik Burgemeester van Cashington was. Maar White Queen had een kopie gemaakt. Daarna kreeg ik te horen dat de weg slecht was geplaatst. Ik bekeek de kaart en zag in eerste instantie dat de weg prima was gelegd. In het midden van de kaart namelijk. Maar wat bleek, het was maar 31 kavels lang. En de weg raakt altijd snel vol. Ik maakte me nog niet veel zorgen. Maar toen kreeg ik te horen dat dat MoonPoker een verordening aan het maken was die zei dat handelaren, niet meer dan twee ongebruikte wegkavels mochten bezitten. Dat klinkt gek, omdat de weg ook langer had kunnen zijn. En er kon geen tweede weg gebouwd worden, omdat een weg minimaal 20 kavels lang is. Hij had dus op zich wel een redelijk excuus om geen tweede weg aan te leggen. Maar ik weet niet precies waarom hij geen extra steenexport plaatste. Ik hoorde wel dat er gekke exporten waren gezet.

Het echte probleem ligt hem echter in de massasubsidie. Er werd een redelijk massasubsidie gegeven, waardoor het budget bijna tot nul slonk. Dit werd gedaan zonder toestemming van onze Consul of Finance, Tortaam. Hierdoor werd besloten dat Cashington geen budget meer kreeg, behalve teruggaven voor parken, parkeerplaatsen en officers. Hierdoor kwam Cashington in het rood. En besloot MoonPoker de BTW op 20% te zetten om te voorkomen dat Cashington echt rood kwam te staan. Hierop werden mensen boos, en besloot het Counsil hem te ontslaan. Maar tijdens zijn ontslagproces, hief hij nog 20% belasting. Onder het mom dat dit Cashington hielp. Maar vervolgens gaf hij het geld direct uit aan massasubsidies.

Dus kort samengevat, hij deed aan mismanagement van de stad?
Nee, niet helemaal. Hij bouwde wel parken en hij huurde een officer in.

En dat is de reden dat er een zaak is gestart in de Internationale Rechtbank?
Volgens mij wel ja.

Dankjewel voor deze uitleg. Kun je je verdere plannen nog vertellen?
Die heb ik niet echt. Ik handel producten voor toeristen. Hopelijk, neem ik binnenkort wel examens af.

Een rustige periode voor jou dus. Dankjewel voor je tijd en tot ziens.
Geen probleem, tot ziens.