De FU is het probleem niet

Auteur:Ralgon

Al tijden lang wordt er binnen en buiten de Federal Union (FU) gesproken over de FU en dan met name over het vermeende disfunctioneren daarvan. Er ligt nu een voorstel in de FU, een voorstel dat naar mijn idee totaal overbodig is en het vermeende probleem niet oplost. Het probleem is niet de FU of de opzet daarvan, het probleem zijn de mensen.

Met man en macht probeert men de FU tot een levendig orgaan te maken, dat als doel heeft Miniconomy te verbeteren d.m.v. wijzigingen in de International Law (IL). Maar deze doelstelling is onhaalbaar met de huidige mindset van vrijwel alle inwoners van de Federatie. En daarbij is de FU niet opgericht met dit doel. De FU is een internationaal orgaan waar regeringsdelegaties overleg kunnen voeren met elkaar over de IL en als men dat nodig acht kan de FU de IL wijzigen. De regeringsdelegaties vertolken daarbij de belangen van het land dat ze vertegenwoordigen, dat is niet meer dan logisch, het belang van Miniconomy als spel speelt daarbij geen primaire rol. Ik betwijfel of de inwoners van de Federatie wel het objectieve belang van Miniconomy kunnen vertegenwoordigen. Er zullen namelijk altijd individuele belangen of belangen van landen of andere groepen mee spelen. Een goed en recent voorbeeld daarvan is de discussie omtrent de hoogte van boetes. Een aantal inwoners van (met name) Digitalië vinden dat de huidige boetes in o.a. Cyberië slecht zijn voor het spel Miniconomy en daarmee pretenderen ze het belang van Miniconomy te vertegenwoordigen, dit is natuurlijk geenszins het geval. Ze vertolken met name de belangen van Digitalië. In Cyberië wordt er namelijk heel anders tegen de hoogte van de boetes aangekeken, daar heerst de algemene consensus dat relatief hoge boetes nodig zijn om hoge criminaliteitscijfers en daarmee in hun ogen spelbederf te voorkomen. Beide landen verdedigen hier dus hun eigen belang ondanks dat ze allebei met regelmaat doen voorkomen alsof ze het algehele belang van Miniconomy vertegenwoordigen. De enige die het enkel en alleen het belang van Miniconomy zou kunnen en moeten vertegenwoordigen zijn de Federals.

Het voorstel dat nu voorligt, zal de huidige situatie niet of nauwelijks verbeteren en het is een onnodig voorstel omdat we alle mogelijkheden die dit voorstel bied, al geruime tijd hebben. Met het voorliggende voorstel wordt getracht een kerngroep te creëren bestaande uit geïnteresseerde mensen die voor langere tijd aanwezig zullen zijn in de FU deze kerngroep zal vervolgens aangevuld worden met de regeringsleiders. Echter heeft ieder land al de mogelijkheid om één delegatielid volledig vrij te kiezen. Men kan dus gewoon voor iemand kiezen die geïnteresseerd is en men kan beslissen hem of haar voor een langere tijd in de FU te laten. Met name in Ibisha en Digitalië is dit een koud kunstje, de President of Koning kan gewoon iemand aanwijzen en als dat nodig is een wet maken zodat hij of zij voor een langere periode in de FU blijft. In Cyberië is dit ook niet heel erg ingewikkeld, het delegatielid is namelijk de Vicepresident en de President kan vrij kiezen wie zijn Vicepresident is. Enkel in Virtua ligt het wat lastiger, ook daar is de vicepresident het tweede delegatielid, maar de vicepresident vloeit daar voort uit de verkiezingen, maar ook daar kan met een relatief simpele wijziging van de VL het probleem opgelost worden. Daarbij, de afgelopen periodes is de samenstelling redelijk stabiel geweest, voor Cyberië, Digitalië en Ibisha zitten nu al drie periodes dezelfde mensen in de FU, enkel voor Virtua geldt dit niet. De FU was de afgelopen periodes verre van levendig. Vanuit Ibisha is niets inhoudelijks gezegd, Digitalië is ook erg stil geweest, maar gaf zo af en toe wel een reactie en heeft het voorliggende voorstel gemaakt, Virtua en Cyberië spreken wel af en toe maar echt levendig kan je het niet noemen. En als laatste wordt elke poging tot discussie doodgeslagen met persoonlijke verwijten, een kort NEE, d.m.v. stilzwijgen of met woorden als ‘shut up and vote for it’.

Kortom we hebben alle mogelijkheden al lang, het uiteindelijk doel zal nooit gehaald worden. Maar een verandering van opstelling door alle inwoners van de Federatie kan de activiteit in de FU en andere nationale en internationale organen flink verbeteren.