Een Federatie, vier landen, nog meer handelaren.

Auteur:Tresias Aegirsson

Lang geleden, alweer zo’n 94 handelsperiodes geleden om precies te zijn, begon ik met handelen in deze Federatie. Onafgebroken eigenlijk, soms met een andere identiteit, maar ik was er altijd wel te vinden. Er zijn veel dingen gebeurd in die handelsperiodes. Van grote tot kleine dingen. Een ding zal mij echter bij blijven, het ontstaan van de Federal Union.

De veelbesproken Federal Union ontstond rond handelsperiode 90 en het was een vervanging van de Council of Veterans. Maar daarbij bleef het niet, de Federal Union nam het wetgevende gedeelte over van de Council of Veterans, de adviserende taak werd overgenomen door de High Council. Alleen werd bij de invoering een cruciale fout gemaakt naar mijn mening. Uiteraard waren er geruchten, maar de meeste handelaren wisten niet van het plan, tot het moment dat het daadwerkelijk werd ingevoerd. En daar ging het mis. Organisaties met zulke machten, die nog steeds groter willen worden, onder het alom bekende mom, zelfs door mij bejubeld, ‘Miniconomy teruggeven aan de spelers’, moeten worden ingevoerd na raadpleging van de handelaren.

Ik was er niet bij, of in ieder geval niet bewust, toen de Council of Veterans werd ingevoerd. En ook het systeem van Federals was net ingevoerd, toen ik begon met handelen, dus ik had nog nooit zo een grote verandering meegemaakt. Ik weet dus niet of toentertijd wel bij de handelaren geraadpleegd is over de veranderingen, wat ik wel weet is dat dat bij de invoering van de Federal Union en de daarmee samenhangende High Council, niet gebeurd is. Of dit erg is? Dat laat ik aan jullie, ik vind zelf van wel. Ik vind het zelfs een zeer ernstige fout. Je wilt de Federatie in handen laten komen van de handelaren, maar je laat ze niet beslissen over hun eigen toekomst. Nee, dat wordt gedaan door een paar hoge pieten in samenwerking met Federals. Maar waarom mogen de handelaren waar het spel om draait geen invloed hebben?

Er zijn verscheidene pogingen geweest om ze alsnog een platform te geven. Allen zijn mislukt, of op iets minder harde toon gezegd, uitgestorven. De Federatie is niet toe aan een extra stukje macht. Wij zijn daar niet geschikt voor, wij zullen altijd een hand van Wouter nodig hebben, of op zijn minst een van zijn engelen om te overleven. Hoe graag we het ook willen, wij zijn nog niet klaar om met een organisatie als de Federal Union de Federatie radicaal te veranderen naar een bloeiende samenleving waar wij, handelaren en politici, de touwtjes in handen hebben. Voorlopig mogen wij Wouter, Federal Government, Federal Manager, Federal Assistant, Federal Coordinator en Federal Researcher bedanken voor hun inzet. Wat moeten wij namelijk zonder hen?

Wij zijn een Federatie, vier landen en nog meer handelaren die allemaal een eigen mening hebben en die het best beschermd kan worden door de Federale Overheid.