Gevolgd op de voet: Een reportage van de eerste The Last Man Standing

Auteur:Tranqer

Dag 1
Het is zover. Dinsdag 00.00 uur. Terwijl er op de Cyberische chat geschreeuwd wordt om een gokkantoor, gaat The Last Man Standing van start in Digitalië.

Op het puntje van mijn stoel, met de Iminiconomy in de hand, probeer ik elke beweging van de deelnemers te volgen. Digitalië is afgezet uit veiligheidsredenen voor het publiek.
De eerst bomontploffing was stipt om 00.00 afgegaan nabij Technix zijn voordeur. Afwachtend spelen, daar doen Digitalianen niet aan mee.

Technix anticipeerde echter tijdig en ontweek sluw de bommen door zijn huis te verplaatsen.Technix vond dat hij Jory mocht wreken voor diems bommenactie. Met 9 schoten bracht hij Jory 4000 schade toe.

De Digitalianen lieten er hun slaap niet voor. COE was fris als een vis bij het ochtendgloren. Hij had in de mot dat loco tazz beschonken in een club aan het ronddwalen was om 7u24. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om drie keer te schieten, maar de schade bleef opvallend beperkt.

Vervolgens merkte COE dat technix zijn deur open was (red. Jory had in de loop van de nacht ook op dit huisje een bom geplaatst). 1 schot omstreeks 8u02 bleek voldoende om Technix uit de race te halen.

Loco tazz, naar het schijnt nog steeds dronken van de avond voordien, maakte van de gelegenheid gebruik van om in tussentijd 2250 ish bij coe af te schieten in 6 schoten toen coe op technix schoot.

10u00-12u: Loco_tazz had graag een bom tussen de huizen van The King 2 en COE willen planten. Toen dit mislukte rook Jory zijn kans, zo onstond er een 2 uur lang schietgevecht tussen Jory en Loco_Tazz op dat kavel.
Jory wist loco_tazz 8 keer te raken, met 3500 schade als gevolg. Maar loco_tazz is geen watje, en schoot elf keer terug, wat Jory 5000 schade opleverde.

16u57: Een bom bij Jory geplaatst door The King 2 ontplofte. 4 schoten volgden met een totale schade van 1870 Ish.

18u-24u: Rond etenstijd had Jory de fout in de newsfeed niet opgemerkt. Hij was ervan overtuigd dat Djglekke ook meedeed aan TLMS, en wist alvast Djglekke zijn huis binnen te dringen. Dit was de plek waar The King 2 en Jory schoten overweer schoten, waarbij loco_tazz en COE na een halfuurtje ook aansloten. Gedurende de hele avond bleef er geschoten worden, waarna om 24u iedereen weer in zijn huisje kroop.

De tussenstand op dag1:
Meest geincasseerd na 22u30min: Jory (13360), Loco (7020), TK (4120), COE (2250), Technix (1930)
Volgorde van beste schutters na 22u30min: Loco (9250 ISH), Jory (5250 ISH), COE (5160 ISH), TK (5020 ISH), Technix (4000 ISH)
Totaal aantal schoten: 82

Dag2:
8u: Een poging van loco_tazz om een bom bij The King 2 te plaatsen, ontaarde in een nieuw schietgevecht. COE had het namelijk opgemerkt, en schoten heen en weer bleven de hele gedurende 2u plaatsvinden.
12u: Jory liet om 12u een bom ontploffen bij The King 2. Loco_Tazz maakte er gretig gebruik van en nam The King 2 onder vuur.
13u: Jory wist binnen te dringen bij COE thuis en loste enkele schoten
19u: Loco_tazz werd aangetroffen in de Roulettetafelclub. Dit maakte van hem een weerloos slachtoffer. The King 2 schoot als eerste, de andere twee volgden snel.
23u: De hele avond werd er aan de Roulettetafelclub geschoten, tot een bom bij het huis van de koning The King 2 afging. De komende 2 uur zullen hier herhaalde schoten geplaatst worden, hoofdzakelijk op The King 2, aangezien dat zo’n koningskroontje duidelijk een grote aantrekkingskracht heeft.

Op dag 2 is er een volgende tussenstand:

Tot nu toe zijn er in competitieverband 126 schoten geregistreerd die een totale schade van 64.140 ISH onder de deelnemers hebben veroorzaakt. Hieronder een klein overzicht hoe de deelnemers het er vanaf brengen…

loco_tazz

Deze inwoner van Monapoli heeft het vizier nog niet helemaal op scherp. Hij schoot bij Jory, COE en The King 2 ieder 5.750 aan schade, maar had daar wel 40 schoten voor nodig… De gemiddelde schade per schot ligt dan ook op een bedroevende 431 ISH.

The King 2

Zijne koninklijke hoogheid doet het uitermate goed. Met 25 schoten wist hij 15.250 ISH schade aan te brengen aan zijn concurrenten, dit levert hem een indrukwekkend gemiddelde van 610 ISH schade per schot.

Jory

Jory is voor het grootste deel van de tijd op blikjes aan het schieten. Deze deelnemer wist tot nu toe slechts 8.250 ISH schade te berokkenen. Opvallend is dat ruim driekwart van die schade werd aangebracht bij loco_tazz.

COE

Momenteel koploper in de competitie. Hij schoot tot nu toe het vaakst (44 keer) en heeft ook het meeste schade veroorzaakt (23.390 ISH).

Dag 3
6u30u: De trend van de voorbije dagen werd voortgezet, ‘s nachts werd er niet meer verder geschoten, en bij de ochtenstond stonden de laatste kandidaten klaar om verder te knallen. De voordeur van The King 2 was nog steeds niet gebarricadeerd, waardoor er verder bleef geschoten worden in zijn paleis. Loco_tazz begon om 6u30, de anderen volgden snel.

11u: Jory gaf The King 2 zijn genadeschot. De tweede kandidaat valt uit het speelveld, we hebben nog drie resterende schutters. COE, Jory en Loco_tazz. Jory is zeker van koningschap in handelsperiode 115. Zal hij ook nog koning zijn in de komende handelsperiode?

11u-21u: Hoewel de oude koning er niet meer was, de geweerschoten bleven de rest van de dag in het paleis van The King 2 weergalmen. Ook al is er een hogere paraatheid van politie en pakkans gemeld, het paleis bleef de voorkeur genieten als schietplaats. Het drietal schoot lustig heen en weer tussen de gevangenisbeurten door, zonder een specifieke voorkeur te hebben voor één slachtoffer.

Tussenstand dag3

Loco_tazz 40250
Loco_tazz was duidelijk geprikkeld vanwege de voorsprong die COE verkregen had op dag 2. Met enkele rake reeksen wist hij zijn efficientie duidelijk te verhogen. Met een 30 tal schoten in de namiddag heeft hij dan ook een duizelingwekkende inhaalrace gehouden.

Jory 17500
Jory zal toch actiever uit de kast moeten komen. Hij is ondertussen tot meer den de helft weggezakt van zijn 2 tegenstanders. Enige mogelijkheid die Jory zou resten is beide tegenstanders zien te rupten. Hij heeft echter de kroon weten te veroveren door The King 2 naar het ziekenhuis te schieten. Of dit hem vleugels zal geven, of net hem zal verlammen, zal dag 4 uit moeten maken.

COE 35770
COE was zeer actief geweest op dag 2. Vandaag trok hij die lijn door, maar Loco_tazz was gewoon ongeloofelijk sterk. Nieuwsgierig als er vanavond nog verandering in zal komen, of als we toch de laatste dag, dag 4 zullen moeten afwachten.