Het Nieuwe Systeem

Auteur:Mr Geld

Verrassend snel is er een nieuw systeem geïmplementeerd: het nieuwe getuigenissensysteem, waarbij getuigenissen ingeleverd kunnen worden door letterlijk één klik op de knop en de getuigschriften zelfs controleerbaar zijn.

De discussie begon door Digitalië. De inwoners van het door criminaliteit beruchte land waren de volgens hen te hoge boetes in Virtua en Cyberië beu en besloten een algeheel handelsboycot in te stellen door te weigeren havens te bouwen. Een week later werd het systeem ingesteld.

In het Koninklijk Paleis van Cyberië (Digitalië, red.) ontstond vlak na de boycot een discussie over de boetes, waarin vooral Rednax en You Know Me belangrijke rollen innamen. Samen met de inbreng van onder andere Ralgon, Tresias Aegirsson en Technix was het invoeren van een nieuw systeem mogelijk. Omdat uit de Cyberische hoek als verklaring werd aangegeven voor de hoogte van de boetes dat het één van de weinige manieren van bescherming is, kwam al vrij snel het idee op om de gerechtelijke vervolging beter mogelijk te maken door het getuigensysteem te wijzigen. Federal Coordinator las als Federal deze discussie mee en postte hier en daar een aanmoediging om door te discussiëren. Het was ook Federal Coordinator die in de club Miniconomy Ideas het idee plaatste om een knop te maken achter het getuigschrift om het te delen en alle getuigenissen terug te kunnen lezen via het programma Witness op MOS. Dit idee werd met enorm veel positiviteit ontvangen en er werd drie uur na het voorstellen door Wouter een spelelement van gemaakt.

Getuigenissen die vanaf maandagavond zijn ontvangen hebben nu een extra mogelijkheid bij zich: het getuigschrift kan ‘gepubliceerd’ worden. Met het programma Witness kunnen alle getuigenissen gezien worden, waardoor vervolging beter mogelijk zal worden. Afhankelijk van hoe goed het systeem werkt, is er een kans dat de automatische boetes in Cyberië omlaag gaan, klinkt het in de wandelgangen. Wat dat betreft zijn de Digitalianen er toch in geslaagd om de boetes te verlagen, hoewel het weinig verband lijkt te houden met de boycot die anderhalve week geleden is uitgeroepen.

Nog even voor hen die niet weten hoe de Miniconomy-computers werken: je dient je eigen huis te hebben, daar maak je dan een computerkamer in via de Huismanager en dan plaats je een computer in je huis. Dan ga je naar je computerkamer en ga je naar het programma ‘MOS’ (Miniconomy Operating System). Dan typ je ‘Install Witness’, let op: het installeren van dit programma kost 3000 ISH! Vervolgens kan je voor 100 ISH per keer het programma gebruiken.