Onverwacht mijn actiefste periode ooit

Auteur:Tranqer

Wat een passieve handelsperiode zou worden, waar ik Siemenrey wou schaduwen, is helemaal anders uitgedraaid.

Na een afwezigheid van 6 maanden, kwam ik tijdens mijn examens opnieuw in Miniconomy terecht. Om voor een topplek te handelen in El Peso had ik toch geen tijd. Ik ging met een alter-ego in El Peso de handel ondersteunen, en met Tranqer een oogje in het zeil houden bij Siemenrey. Ik hoorde namelijk dat hij een dolle schutter was, die in Digitalië keet was komen schoppen, dus vond ik het mijn taak die met eigen handen te stoppen.

Dat het scenario anders heeft uitgepakt, zullen velen ondertussen wel weten. Eenmaal gearriveerd in Eurodam kriebelde het om de stad uit zijn inactiviteit te halen. Ik vrees dat ik hier opnieuw de Miniconomy besmetting te pakken kreeg. Net zoals ik destijds in El Peso begon, of handelsperiodes in Nasdaqar heb doorgebracht, was er een voortrekker nodig dien erin geloofde. Om deze inactiviteit aan te kaarten, maakte ik een open brief in het Achterkamertje.

De open brief moet zijn effect gehad hebben, ofwel moet ik de activiteit van Eurodam onderschat hebben. Wat me het meest verheugde, is dat ik niet de enige voortrekker was. Frankeur, periodeslang al mayor in Eurodam, handelde actief hout en dat pakte goed uit voor de activiteit. Het feit dat er geen enkel moment van houtnood in Eurodam heeft geheerst, creëerde een constante zekerheid bij de Eurodamse burgers. Naargelang de handelsperiode vorderde, kwam er een derde voortrekker op het toneel, Tante Suikerspin. Met een op zich vreemdere productkeuze (glas, vesten, machines) wist ze zich op te werken tot één van de draaischijven van Eurodam. Laat het nu net het Eurodams sprookje vervolledigd worden met de trouw van Frankeur en Tante Suikersspin op 2 juli. Langs deze weg wil ik hen ook feliciteren.

Maar de uitdaging in Eurodam was niet de enige voeding voor mijn activiteit. Zonder dat ik het goed en wel besefte ging ik de geplande chipmonopolie van Traag Begrip doorbreken. Dit begon pas door te dringen toen verschillende grote handelaren me met goede raad bijstonden over hoe ik het moest aanpakken. Dit zorgde voor een boost in het zelfvertrouwen en voor de nodige prikkels waardoor ik me wel eens wou meten aan een Cyberische oud-winnaar en in de nabije toekomst SCOI. Handelen in Cyberië vergde toch een andere aanpak dan wat ik in Digitalië gewoon was. Langs deze weg wil ik de handelaren bedanken wiens tips me brachten tot waar ik het nu geschopt heb. Wees gerust dat ik de tips één voor één meeneem naar toekomstige handelservaringen.

Maar naast uitmuntende tips van grote handelaren, heb ik ook enkele “kleinere” handelaren beter leren kennen. Ik wil geen namen noemen om niemand te vergeten, maar heb handelscontacten kunnen leggen zowel in Eurodam als daarbuiten. Ik kwam in een land terecht waar ik vooraf enkel Justinote kende, maar drie weken later kan ik toch trots aangeven dat mijn contactenboekje verdriedubbeld is. Zo’n gastvrijheid had ik bij aanvang van de handelsperiode niet verwacht, zeker niet omdat ik nog een gangsterstatus meesleep van mijn tijd in Digitalië.

Een laatste factor die mijn activiteit bepaalde was de ineenstorting van Virtua na de mayorpassage van MoonPoker. Het land keerde 50 jaar terug de tijd in en de handel was er rampzalig. Ik probeerde via Skype de situatie op te volgen en besloot uiteindelijk om een relanceplan voor Virtua uit te werken met de actiefste handelaren die er nog over bleven. 4 mv’s volgden die zware investeringen vergden, gelukkig heb ik uit 3 van de 4 de kosten kunnen halen. Virtua zal uiteindelijk toch nog enkele top10 handelaren hebben wat we voorop gesteld hadden in het relanceplan.

Hoewel een passieve handelsperiode gepland was, is het toch anders uitgedraaid. Ik denk een gooi te mogen doen naar een top5 plek, ik heb me onverwacht in de Cyberische cultuur kunnen verdiepen en ik heb sommige troeven van Cyberië weten te waarderen.

Bedankt voor de boeiende ervaring,

Tranqer