Poging tot staatsgreep in Cyberië

Auteur:Sesam

Deze week was het Parlement het toneel van een ongeziene politieke vertoning: een heuse poging tot een staatsgreep.

Verschillende pijnlijke gebeurtenissen binnen het kabinet, gecentreerd rond ongelukkige uitspraken van de (inmiddels ex-)President Chiara Alvarez over het buitenlandbeleid, deden na een historisch korte regeerperiode zien dat het politieke huwelijk tussen de coalitiepartners geen lang leven beschoren was.
Toen het de President duidelijk werd dat de andere regerende partij geen vertrouwen meer had in de samenwerking met Sterk Cyberië en zinnens was de stekker eruit te trekken ten voordele van een nieuw te vormen kabinet met verschillende spelers uit de oppositie, trok Sterk Cyberië de macht naar zich toe.
Eerst verving Chiara de vice-president door partijgenoot Naamloze, in een poging om vice-president Bruno Provenzano buitenspel te zetten. Het was haar duidelijk dat haar tijd als President erop zat door VO5, een Motie van Wantrouwen tegen de President. Aangezien de President dan opgevolgd wordt door de vice-president was dit haar ultieme poging om de macht te verzekeren voor Sterk Cyberië, en de coalitie buitenspel te zetten. Deze onwettelijke en twijfelachtige actie werd door de leden van het Parlement op ongeloof onthaald. Niks minder dan een staatsgreep speelde zich af binnen het Parlement!

Cesare, Minister van Onderwijs en lid van Sterk Cyberië, nam onder druk van de oppositie afstand van zijn partijgenoten en ontslag als MvO.
Een beslissing die door de meerderheid op applaus werd onthaald.

Op het moment van dit schrijven is C. Alvarez reeds afgestemd als President door het Parlement, maar zit ze nog steeds in het zadel, net als Naamloze die onwettig als vice-president functioneert. Hoe deze situatie verder evolueert leest u ongetwijfeld in de TMC.