Een woord van de eindredacteur

Auteur:Eindredacteur

Het is alweer een tijdje geleden dat er een editie van The Miniconomist is uitgekomen. Dit had natuurlijk alles te maken met het feit dat we in een ander deel van de Federatie waren beland, en daar waren geen drukpersen beschikbaar.

Hoe de handelsperiode in dat deel is verlopen, kun je lezen in twee leuke artikelen van Tranqer. Een daarvan is een “wist-je-dat” en het andere artikel is meer beschouwend artikel en zeker de moeite waard.

Mr Geld heeft een artikel geschreven over de tweestrijd tussen voorstanders en tegenstanders van lagere boetes. Hieruit komt duidelijk naar voren dat het een lastige kwestie is, die zomaar bepaalde landen zou kunnen opdelen.

Tranqer heeft ook een artikel geschreven over de huidige handelsperiode. Roebelarendsveen draait zeer goed en hij is er eens ingedoken om daar wat over te schrijven.

Ik ga hier nog even hebben over het feit dat de burgemeester van Eurodam, Frankeur, vermoedelijk ontslagen gaat worden. Op het moment van schrijven is het 4-3 bij de stemming.

Tevens is deze handelsperiode begonnen met een verrassende wending in de internationale politiek. The Minic heeft samen met de Federale Overheid het vetorecht van de landen afgeschaft. Hierdoor kunnen landen veel meer beslissen, wat eventueel in het nadeel is van een ander land. Dat maakt het politieke spel een stuk leuker natuurlijk, maar ook gevaarlijker. In Cyberiƫ gaan al stemmen op, om juist nu zelf sneller actie te ondernemen omdat gevreesd wordt voor een ingreep vanuit het buitenland.

We zullen moeten afwachten hoe alles ontwikkeld, maar dat het vetorecht afgeschaft is, is wat mij betreft een stap in de goede richting.

Veel leesplezier!

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson