Het Monapolitaans handelsvoordeel ontkracht

Auteur:Tranqer

Vorige ronde blikte de Pesoaan The King 2 alle tegenstand in met zijn verpulverend resultaat 6646910.96 ISH. El Peso wist te floreren dankzij nodige mvs die de markt ondersteunden. Het was daarbij mooi meegenomen dat het aantal houtskills bij rondestart ingebonden werd waardoor The King 2 plastic met hout kon combineren. Monapoli deed ook wel mee, daar niet van, maar met halve kracht als je het vergelijkt met El Peso. De rondewinst leverde El Peso rondewinst en 2 andere top10 plaatsen op.

Deze ronde (en voor de komende) werd er beslist na te genieten van de intensieve rondewinst. Daarom besloot ik het mysterieuze Monapoli te gaan ontdekken. Vol overtuiging koos ik om toeristenproducten te handelen, inclusief diamanten en diamantboren. You Know Me, al rondes lang vaste waarde in Monapoli handelde pistolen en diamanten. Het klonk op dag 1 zeer mooi, we gingen het paradepaardje van Monapoli volop ontdekken deze ronde.

Na vijf dagen blijkt echter het tegengestelde waar. Het is cool dat Monapoli de grootste diamantenvoorraad in de Federatie heeft, desalniettemin kunnen we niet spreken over een handelsvoordeel. Met 10 diamanten per kavel, en een reguliere gekende standaardwaarde van 15 ish, wordt je niet rijk van dit product. Daarbij blijkt dat je in Ibisha hetzelfde aantal diamanten per kavel terugvindt.

Sta me toe toch te eindigen met een positieve noot. Monapoli heeft, anders dan Eurodam, Cashington of Nasdaqar, wel trouwe inwoners. Keer op keer zijn You Know Me, loco tazz, Minimize paraat om iets van hun stad te maken. Daarbij komt ikenco al een jaar lang ook zijn kop tussen de Monapolitanen steken. Het zijn zij die Mona geen spookstad laten worden. Nu nog een echt handelsvoordeel en Monapoli kan meedoen op internationaal handelsniveau.