Drie Drukke Digitaliaanse Handelsperiodes

Auteur:Tranqer

Voor mij persoonlijk begon het allemaal in handelsperiode 115. In die handelsperiode ging ik op eigen initiatief naar Cyberië om eventueel dreigend staatsgevaar aan te pakken. Het pakte iets groter uit, met naast de schietpartij ook een onverwachte rondewinst ten nadele van Rednax. Aan de ene kant heeft dit me een wrang gevoel opgeleverd, want Rednax hielp me vaak bij concurrentieel te handelen. Aan de andere kant een gevoel dat alles mogelijk is, en dat sommige dromen dan toch voor het grijpen liggen.

Over naar de drie drukke Digitaliaanse rondes, de reden van dit schrijven.

Het begon allemaal in de tussenronde. Hoewel ik de tussenronde niet meespeelde vanwege mijn herexamens, volgde ik Aiden Diamond (The King 2) van dichtbij. De strijd tussen Alpha en Beta woedde bij nachten hevig. Maar naarmate de tussenronde vorderde, werden de resterende Digitalianen in het hoekje geduwd. Uiteindelijk bundelden ze wat ze nog te pakken konden krijgen door overleg van Aiden Diamond en lieten ze de andere Alpha-spelers voor de kosten opdraaien. Dankzij de Who is Who?-winst wist Brayden Lotbuyer (loco_tazz) de tussenronde nipt te winnen. Voor velen die de tussenronde meespeelden was het een mega drukke ronde, maar het was leuk om te zien dat de Digitalianen voor het eerst sinds lange tijd op één lijn zaten.

De volgende Digitaliaanse handelsperiode deed mijn verwachtingen springen. Voor mij persoonlijk mijn drukste handelstijd ooit, ik schat deze althans naar Digitaliaanse normen ook zeer hoog in. Het hoogste eindresultaat sinds mensenheugenis werd gehaald door een Pesoaan, iets om echt trots op te zijn. Omdat we in Digitalië te vaak lege winkels hadden, namen The King 2 en ik de hoofdproducten op ons in El Peso. The King 2 handelde hout en plastic (net na de houtskill wijziging), ik koos voor steen en een ijzer mv. Het vijfde hoofdproduct, chips, werd door koning DROP TABLE players geproduceerd. Geen haren op ons hoofd deed ons denken dat we konden winnen, want in deze periode had Roebelarendsveen zijn beste start in jaren. Argwanend keken we toe, al was onze doelstelling 3 top-10 plaatsen voor El Peso, niet meer en niet minder. Monapoli had zijn eigen handel, maar The King 2 creëerde er toch ook aardige plasticverkopen in week 2 waardoor zijn nettowaarde steeg. Vervolgens konden we met meerdere Digitalianen samen het Eurodamse goud vastzetten, wat de goudprijs de lucht injoeg. Dit terwijl de woekerwinsten in Roebelarendsveen er vergane glorie bleken. In de derde week probeerden we de handel in gang te houden, gestimuleerd tot de laatste dag werden we met 3 Pesoanen top-10. Maar bovenop dit alles haalde The King 2 de monsterscore van 640k.

De derde Digitaliaanse handelsperiode gingen we het normaal gezien rustig aan doen. The King 2 en ik hadden nood aan een break down. Totdat bleek dat Drop Table Players en BolleTripolire de handel wouden dragen. BolleTripolire koos om hout en chips te doen, DROP TABLE Players nam steen, ijzer en plastic op zich. Hubinho, de pomp/motorhandelaar, zouden we dan met een paar machinehandelaren ook top-10 proberen te maken. Qua bevoorradingsproblemen heeft DROP TABLE Players misschien een paar haren kwijt gespeeld, maar al bij al viel het uitstekend mee. Het gaat de ronde dat DROP TABLE Players bij de persdruk al over de 500k zou zitten. Enige smet op de Pesoaanse ronde is dat Hubinho eerder al failliet werd geschoten. Toegegeven, deze combinatie van DROP TABLE Players is niet vaak gezien, laat staan gewaardeerd. Maar met dat ik vertrok naar het inactiever Monapoli had El Peso opnieuw een speler minder. Chapeau voor DROP TABLE Players dat ze het aankon die drie hoofdproducten de hele handelsperiode te handelen!

Ik heb me weer kunnen uitleven afgelopen drie handelsperiodes. Ik heb er meer dan genoeg van genoten. En ik ga het eeuwig koesteren. Ik bedank iedereen die het mogelijk maakte, aan een namenlijstje met dankbetuigingen waag ik me niet. Misschien een laatste noot, DROP TABLE Players is afgelopen drie rondes koning, zorgde zij voor de nodige stabiliteit?