Een passende naam…

Auteur:Torpedo 7

Het was maar een paar handelsperiodes geleden dat ik op mijn kantoor in België een spoedbericht ontving vanuit de Federatie.
Het was een anoniem bericht waarin een oproep werd gedaan om meer handelaren naar El Peso te trekken omdat de economie volledig dicht geslipt was en het vooruitzicht voor de stad somber was.

Ik was al een paar handelsperiodes in België aan het werk omdat er problemen waren met een paar ‘subunits’ van de supercomputers die de hele economie van een provincie regelden. Maar toch bleef het spoedbericht in mijn hoofd hangen. Daarom besloot ik om mijn werk op te zeggen en terug te keren naar de Federatie als zelfstandige maar ook om te genieten van het tropische klimaat, want al die regen en dat grijze weer in België was ik al moe gezien.

Zo belandde ik in de 116ste handelsperiode weer in El Peso waar tot mijn verbazing, er een zeer klein groepje handelaren aanwezig was. Het was er triest gesteld.
Zo triest, dat zelfs een paar basisgoederen (zoals stenen) ontbraken. Voor mij was het dan ook zeer simpel om snel een product te vinden en deze te gaan verkopen.
Ik had gekozen om de steenleverancier te worden maar over de hele periode gezien, heb ik er toch spijt van gehad. De tijden waarin je als steenhandelaar in Digitalië een hoge positie kon bemachtigen, zoals dara al vele keren had voorgedaan, leek ten einde te zijn gekomen.

Ik had dus een beter product nodig, maar welk?

Na een week nagedacht te hebben, reisde ik incognito naar Alpha Island en probeerde zagen en bommen te verkopen, ook had ik een MV waarmee ik schroevendraaiers verkocht. En jawel, hier liep de handel stukken beter, oké zagen verkocht ik bijna nooit, maar de bommen en schroevendraaiers hielden me goed bezig. Door de rivaliteit tussen Alpha en Beta verliepen mijn bomverkopen goed en ook had ik zelf een paar vraagtekens gestolen van het andere eiland. Helaas was ik wel op het einde zo goed als blut vanwege de zware schade die ik opliep bij het kraken van de kluizen. Maar het was alleszins een geweldige periode en ik heb er ook van genoten. Ook heb ik zo verschillende dates gehad met andere inwoners die soms saai en vervelend waren en anderen waarbij het vuurwerk vurig knetterde.

Maar nu, terug naar Digitalië, Digitalië was nu wat veranderd. Het leek erop dat de tussenronde een bepaald effect heeft gehad. Digitalië was actiever, of alleszins El Peso was actiever. Misschien kwam het doordat afgelopen handelsperiode een Digitaliaan als eerste eindigde in de eindranking. Of gewoon omdat de verhalen van Alpha en Beta Island tot ver buiten de grenzen van de Federatie reikten. Maar weer terug naar Digitalië, ik besloot om de lijn verder te zetten en ik begon met het produceren van schroevendraaiers. In bommen was ik nog niet zo geïnteresseerd omdat het kruit altijd lang op zich laat wachten. Dus ben ik op de een of andere manier geweren gaan maken. Wat volgens mij een goede keuze was omdat, tja guns in Digitalie die verkopen wel goed. Maar het was wel een goed product, vooral toeristen waren er verzot op, alleen had ik een ding over het hoofd gezien.

Afgelopen handelsperiode hadden vele handelaren geïnvesteerd in credits en deze in overvloed gebruikt in hun strijd tegen het andere eiland. Wat er voor zorgde dat er grote bedragen (euro’s) uitgegeven waren en dat de meeste mensen nog moeten bijkomen voordat ze weer in credits zouden investeren.

Dit had als gevolg dat er niet veel criminele activiteiten werden uitgevoerd, wat spijtig is voor een gunhandelaar.

Al bij al mag ik niet klagen, ik eindige in de ranking als 31ste met een nettowaarde van 66k en we hadden een rondewinnaar uit ons mooi stadje. Dat is eigenlijk wel de moeite waard, vind ik!

Voor de huidige ronde besloot ik weer om dezelfde producten te handelen. Het was “simpel”, leuk en gemakkelijk te combineren met mijn tripjes naar België. El Peso draait weer mooi op volle toeren en heeft af en toe wel eens zijn gebreken. Maar we proberen het beste ervan te maken. En hopelijk zit er een top-20 plaatsje in voor mij.

In de toekomst ga ik proberen deze producten blijven te verkopen en met een MV bommen te maken. Het leven als wapenhandelaar lijkt me wel fijn en ten slotte, ben ik Torpedo 7.

De passende naam voor uw wapenspecialist.