Klokkenluider MoonPoker

Auteur: Torpedo 7

Voor mij is het nog allemaal onduidelijk wat er allemaal aan de hand is, maar ik denk dat het allemaal begon in Ibisha. Op 24 oktober, voor de handelsperiode startte, postte MoonPoker in het Ibishaans Paleis de wanted list, hierop staan een paar criminelen alsook de namen van enkele politici, voornamelijk Virtuaanse politici zoals White Queen en viraxje. Maar voor mij gaat het hier vooral om de namen Andoversr en Andoversr2 die hierop staan, die per kill 10.000 I-Shell waard zouden zijn. Ook de president van Cyberië en een paar Digitaliaanse handelaren waren niet vrijgesteld van de lijst. Later bevestigde Andoversr dat hij deze handelsperiode niet zou spelen vanwege deze “bounty” op zijn hoofd. Maar desondanks had hij toch besloten om te spelen.

Het lijkt erop dat deze situatie snel escaleerde want niet veel later postte Andoversr dat hij 1 I-Shell zou uitgeven aan elke persoon die MoonPoker gedurende de handelsperiode zou negeren, inclusief een paar andere Ibishaanse spelers. Hierdoor werd er door bell_1996 een additionele bonus op het hoofd van Andoversr gezet van 10.000 I-Shell.

In de nacht van 29 oktober werd MoonPoker om het leven gebracht, naar het verluid ging het om een Digitaliaanse actie uitgevoerd door belanghebbende die het niet zo prettig vonden dat hun namen op de wanted list stonden.

Andoversr heeft ook sterke uitspraken gedaan zoals “Kindly keep your affairs to yourself, we don’t give a crap what Ibisha is doing so kindly stay out of the business of Virtuan affairs.” Vanwege de opmerking van een Ibishaan in Fed Request om te kijken of een bepaalde politieke aanstelling in Virtua wel correct was verlopen.

Op 26 oktober kwam voor het eerst MCRecruitment ter sprake in het hele conflict. Zo postte bell_1996 in Fed Request “I’d like federals to review their decision to have Andoversr as head recruiter after his display in Palacio Presidencial de Ibisha club and im sure you can agree a person of that maturity level should not be in charge of recruiting players to the game” waarbij bell_1996 een duidelijk statement maakte.

Deze statement werd gevolgd door de statement van YAN, een mede-Ibishaan , die vroeg om zijn recruiter degree te ontnemen omdat hij niet meer voor Andoversr wou werken, ” I do not longer wish to work and exert for a 4 years old child.” En een paar minuten later vroeg hij om het Recruiter degree aan MoonPoker te geven: “Please hand out the Recruiter degree to MoonPoker as he is hired now as an recruiter.”

Op deze laatste request reageerde Andoversr met de verklaring dat hij MoonPoker niet wou aannemen als recruiter en dat YANs diploma moest afgenomen worden omdat hij het wachtwoord van de Recruiters private club doorgaf aan niet-Recruiters.

De requests werden behandeld door Federal Assistant, die YAN zijn diploma had afgenomen en de gemoederen probeerde te bedaren. “Andoversr  is doing a good a very good job as Head Recruiter. I noticed he did some flooding in palacio, that is not nice but we all have our bad days do we “. Had niemand hierop gereageerd, was het waarschijnlijk allemaal rustig afgelopen maar helaas, dat gebeurde niet.

Andoversr benadrukte vervolgens een zware beschuldiging naar YAN toe: “However things since haven’t helped either with YAN (who joined this round) giving the password to non-recruiters who may or may not have copied the entirety of our clubs contents (including stuff the Federals may not want made public) and plans to publish it to Vnews.”

Als reactie hierop vroeg Zoe gek wie sjek, Ibishaan, of dat Andoversr dit wel kon bewijzen. Waarop Andoversr reageerde dat YAN had geprobeerd om MoonPoker aan te stellen en dat hij een sms had gekregen dat MoonPoker en een andere speler de private club binnengekomen waren. Vervolgens ontkende MoonPoker dat YAN hem het wachtwoord had gegeven en dat hij het niet vind kunnen dat YAN zo in slecht daglicht word gesteld.

Nog steeds in dezelfde discussie en nog steeds op 26 oktober deed Andoversr een request naar de Federals toe om MoonPoker en zijn alter ego’s te straffen: “While he was in my club (I still suspect YAN let him in) he copied down everything, private recruiter information, information you the federals shared with our group, and everything else in the club. He has spread the google doc. link with this and has informed me it will be published on Vnews. If the Federals need I can share the link privately as well as screenshot of MoonPoker‘s skype giving me it. ”

bell_1996 vond het dan nodig om de Federals en Andoversr te laten herinneren dat “screenshots can’t be used as evidence” en dat er geen bewijs is dat dat skype-adres wel tot MoonPoker behoort. Andoversr probeerde zich nog te verdedigen door te zeggen dat het niet beoordeeld werd door een rechtbank maar door de Federals. En dat zij kunnen doen wat ze willen om iemand te beoordelen. Dat het zou gaan over informatie zoals ideeën en zaken die geïmplementeerd gaan worden, inclusief zaken die de Federals hen verteld hadden evenals een paar emails. Het zou een zaak zijn die “beyond the International Court to handle, hence why its going directly to the Federals.” Maar bell_1996 bleef voet bij stuk houden en reageerde hierop “you cant prove that skype account is MPs or that it was MP who submitted it” waarna het redelijk stil werd. De volgende dag merkte Cheeseo, ook Ibisha, dat hij MoonPoker niet kan straffen omdat hij niet vals gespeeld heeft maar dat hij alle mogelijkheden heeft gebruikt om hem beet te nemen. “Andoversr, he will not be punished for this because it is not cheating of any kind. He used the game possibilities to screw you, so be it.”

In de namiddag van 27 oktober werd de discussie in de Fed Request door Federal Coordinator afgesloten met de droge reactie “Thank you for reporting the issue regarding MoonPoker. We will discuss it.”

In de avond van 27 oktober vroeg Andoversr aan de balie van vNews en The Miniconomist of het mogelijk zou zijn om hem te informeren indien MoonPoker een artikel zou willen publiceren. “If MoonPoker attempts to publish any article related to MCRecruitment / Recruiters Private / Recruiters OR publish an article with a link to a certain Google Document I have seen that contains private discussions from my clubs Please immediately inform me via SMS or  MCRecruitment “.

Andoversr heeft de hele situatie nu meegenomen naar het International Court waar hij een rechtszaak is gestart tegen MoonPoker en zijn alter ego’s, op basis van doorgeven van informatie. Ook heeft Andoversr een PI, preliminary injunction, en een zaak gestart tegen de TMC voor het publiceren van een artikel in een toekomstige editie.

Wat heeft Andoversr te verbergen? Wat zijn de plannen van MCRecruitment? Moet klokkenluider MoonPoker niet beschermd worden?
Dat lezen we hopelijk in het artikel van MoonPoker!