Nieuwe Subsidie ingevoerd

Auteur: Torpedo 7

Gisteren werd er door de FU, Federal Union, een nieuwe wet goedgekeurd die direct van kracht is geworden. Het hoofd van de FU, The Minic, is zo vrij geweest om ook een Nederlandstalige versie van de desbetreffende wet te verzorgen:

Lid 5
Het is Nationale Overheden niet toegestaan om met fondsen uit de schatkist bedragen uit te keren die primair bedoeld zijn om handel te ontwikkelen, te onderhouden, te bevorderen, waar te nemen of op enerlei andere manier handelsactiviteiten te ontplooien voor meer dan 100.000 I-Shell. Fondsen die bedoeld zijn voor activiteiten zoals omschreven in lid 6a van dit artikel zijn uitgezonderd van deze grens van 100.00 I-Shell.

Lid 6
Het is Nationale Overheden niet toegestaan om enerlei activiteit financieel te ondersteunen voor meer dan 2.500 I-Shell per begunstigde. Banken mogen, met leningen, tot 4.000 I-Shell ondersteund worden.

Lid 6a
Tot het einde van ronde 120, en vanaf aanvang van het geplaatst zijn van dit lid in het Internationale Wetboek, is het nationale overheden toegestaan de aankoop van een schip te subsidiëren voor ten hoogste 50% van de aankoopprijs, met een maximum van 5.000 I-Shell per schip. Het verkopen van een schip door een verkoper die het schip eerder heeft gekocht en daarbij subsidie heeft ontvangen, zal leiden tot terugname van de ontvangen subsidie van dat eerder gekochte schip.

Kort samengevat is er vanaf deze handelsperiode een limiet aan subsidie uitgaven: 2.500 I-Shell per persoon, 4.000 I-Shell per bank en een totale uitgave van 100.000 I-Shell per schatkist.
Verder is er vanaf deze handelsperiode tot en met de 120ste handelsperiode een uitzondering van deze regel: Nationale overheden zijn toegestaan (niet verplicht) om de aankoop van een schip voor 50% terug te betalen met een maximum van 5.000 I-Shell. Let op dat hierbij het van groot belang is dat het schip aangekocht moet zijn en niet gebouwd. Havenuitbaters hebben dus geen recht op deze subsidie.

Of dat deze wet discrimineert tussen havenuitbaters die de boten aanbieden, en personen die boottripjes aanbieden, is nog aftewachten op de beslissing van de HC, High Council.

Noot van de redactie: “2.500 I-Shell per persoon, 4.000 I-Shell per bank en een totale uitgave van 100.000 I-Shell per schatkist.” Was al zo en is niet door deze wijziging veranderd of toegevoegd.