De gaten van de Cyberische wet

Auteur: Tresias Aegirsson

De gaten van de Cyberische wet zijn opnieuw aangetoond. Door het toedoen van een aantal schutters, zijn zowel president Jaap Eerlijk als vicepresident mariadoc overgebracht naar een ziekenhuis buiten de Federatie. Hierna begon het probleem eigenlijk pas echt. Mariadoc had nog vlak voor zijn faillissement de presidentsfunctie aangevraagd en daarbij ook aangekondigd dat gelaarsdekat1 vicepresident zou worden.

De wet van Cyberië schrijft echter niets over wat er gebeurd wanneer iemand failliet geschoten. Federal Coordinator onderstreepte dit en heeft Cyberië eerst laten wachten totdat Jaap Eerlijk inactief zou zijn volgens de wet en hem daarna pas te ontslaan.

Het tweede probleem komt om de hoek kijken, is er opvolging vastgelegd? Ja, zou je kunnen zeggen, immers mariadoc wordt bij failliet gaan niet automatisch ontslagen uit zijn functie als vicepresident. Dus dient mariadoc President te worden gemaakt. Pas wanneer deze volgens de wet inactief is, zal het derde probleem tevoorschijn komen.

Er zijn twee leden tegenstrijdig over wie er bij het ontbreken van opvolging de nieuwe President mag aanstellen. Het is de partijvoorzitter van de grootste partij bij de laatste verkiezingen of de vorige President. Dat laatste zal niet meer gaan, maar het zorgt er wel voor dat er geen legale President kan zijn. De Cyberische wet zit vol met fouten.

En waarom? Omdat men al die tijd dacht dat alles wel klopte, niets wilde veranderen, wijzigingen van artikel 7 afdeed als populisme, en omdat vorige handelsperiode de President verzaakte het Parlement op te vullen, waardoor wetswijzigingen niet werden doorgevoerd. Het is een chaos, en dat is spijtig. Maar ik weet zeker dat het opgelost kan worden wanneer de juiste mensen in het Parlement zouden zetelen.

Post navigation