4 keer goud, 10 keer diamant?

Auteur:The Minic

Sinds 18 december 2010 wordt van een zestiental prestaties op diverse gebieden bijgehouden hoe iedere inwoner van de Federatie scoort. Ieders individuele score is terug te vinden in de profielen, en af en toe wordt er een top 5 of top 10 gepresenteerd in The Miniconomist of op een meeting, of in de PM-club.

De komst van achievements werd in de begindagen met enig argwaan en hoongelach verwelkomd, maar ondertussen worden zij een prachtige graadmeter van hoe een inwoner presteert en waar zijn focus ligt. Uiteraard is het jammer dat er niet (veel) meer achievements worden genoteerd, maar dat is niet het grootste probleem.

De achievements zijn ingevoerd met het idee dat het jaren moest duren voordat de diamanten ‘mark’ (wat een vreselijke benaming is en blijft het; vanaf hier heet dat een mijlpaal) zou zijn behaald. Dat is overigens redelijk goed gelukt, maar nu we ruim 3 jaar verder zijn, is de diamanten mijlpaal wat van haar glans aan het verliezen. Net zoals de status Super Captain of Industry is de diamanten mijlpaal wat gewoontjes aan het worden. Daarom zou de diamanten mijlpaal, net zoals de status SCoI, een opvolger moeten krijgen: de platina mijlpaal. Zó exclusief, dat de grondstof van deze mijlpaal in de Federatie niet te vinden is!

Als uitgangspunt kan worden genomen dat de platina mijlpaal het tienvoudig aantal punten van de diamanten mijlpaal is. En daarmee is de toekomst van de achievements voor de komende jaren weer gered.