MC Vooruit – boetes en criminaliteit

Auteur: MC Vooruit

Eurodam – MC Vooruit realiseert zich en accepteert dat criminaliteit een essentieel onderdeel van de maatschappij is. Daar tegenover staat dat MC Vooruit de veiligheid van iedere inwoner van Cyberië maximaal wil kunnen garanderen. MC Vooruit streeft naar een minimumaantal berovingen, beschietingen, bomaanslagen en diefstallen. Om dit doel te kunnen bereiken én te kunnen handhaven, zijn volgens MC Vooruit een aantal zaken van essentieel belang.

1. Boetes
MC Vooruit streeft naar de hoogst mogelijke boetes, conform het maximum zoals deze vermeld staan in het Internationaal Wetboek. In ronde 124 heeft MC Vooruit hier reeds een voorstel voor ingediend.

2. Subsidies
De subsidies die momenteel vanuit het nationaal bestuur ter beschikking worden gesteld, worden voornamelijk gebruikt om handelaren te compenseren voor hun bouwkosten van een stenen winkel of megastore. MC Vooruit wil geen subsidie meer op activiteiten die toch al winstgevend zijn, maar wel op winkelbeveiliging, de aanschaf van kogelvrije vesten en het verbeteren van deuren van huizen.

3. Officers
Ook al hebben officers een beperkt effect op de veiligheid, en is het onstabiele factor in verband met hun beweeglijkheid, MC Vooruit ziet ook voor officers een belangrijke taak weggelegd ten behoeve van het verbeteren van de veiligheid. Burgemeesters moeten dan ook alle mogelijkheden krijgen om zo veel mogelijk officers aan te stellen. Obstakels als beschikbaar budget of een gebrek aan gediplomeerde inwoners dienen zo veel als mogelijk weggenomen te worden.

4. Inwoners met de status criminal
Inwoners die vanwege criminele activiteiten een criminalstatus hebben, kunnen momenteel alle openbare functies vervullen. MC Vooruit ziet dit als een verlaging van de drempel om criminele activiteiten uit te voeren. MC Vooruit wil dan ook in stappen gaan toewerken naar een systeem waarin criminals niet of slechts onder strikte voorwaarden deel kunnen nemen aan diverse maatschappelijke functies.