Raadsel omtrent Ibisha Island – deel 2

Auteur: Tresias Aegirsson

Eurodam – 7 staatshoofden zijn op bezoek in onze Federatie. Ze kwamen allen aan in een privéjet, die werden geland in de leeg gegraven buitengebieden van de steden. Een vliegveld heeft onze Federatie nog geen eens. Maar dat is niet het ergste, wat een stuk erger is, is dat de Federale Overheid ons heeft voorgelogen.

Niet 7 staatshoofden zijn aangekomen in onze Federatie, maar 10. Iedere stad, behalve Sans Francishco, huisvest een staatshoofd. In Eurodam is de meest interessante geland. De Groothertog van Luxemburg, de voorzitter van de VN Veiligheidsraad afgelopen maand, is maandagmiddag samen met een nog onbekende gast geland in Eurodam en vervolgens naar een afgelegen locatie gebracht door verschillende CBI-agenten. Of dit te maken heeft met het raadsel omtrent Ibisha Island van afgelopen week? Dat is niet te zeggen, maar onze eindredacteur heeft wel een dreigbrief thuis ontvangen.

“Please stop reporting on the case Ibisha Island, we will not tolerate it any longer that private information is leaked through your newspaper.” Zoals u merkt, heeft de eindredacteur beslist om dit dreigement in de wind te slaan. Of dit gevolgen gaat hebben voor de toekomst van Ibisha Island?

U leest het in de komende editie van The Miniconomist.