Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Ibisha Island – De eerste “nieuwe” The Miniconomist ligt voor u. Ik denk dat we mogen spreken van een goede stap voorwaarts. Mijn dank gaat dan ook uit naar The Minic en Rednax. Beide heren hebben een prachtig artikel geschreven. 

Rednax is naar Digitalië afgereisd om eens te kijken of er nog wel leven is te vinden daar. Het blijkt erger dan gedacht, ik ben zelfs bang dat Digitalië binnenkort wordt afgestoten van de Federatie en aan de Derde Wereld wordt gedoneerd. The Minic heeft het opvallende detail over het kabinet in Cyberië onder de loep genomen. Het kabinet bestaat voor het grootste deel uit CoIs. Of dit invloed heeft op het presteren van het kabinet, kun je lezen in zijn artikel. Bovendien is er deze editie weer een Garfieldstrip te vinden!

Andere hoogtepunten van deze week zijn dat Ibisha een minder dominante handelspositie heeft ingenomen dan afgelopen handelsperiode. Of dit te maken heeft met de enorme activiteit op handelsgebied van afgelopen handelsperiode is natuurlijk duidelijk. Handelaren als justinote en Rockenfeller schijnen uitgeput te zijn. Desalniettemin lijkt Reserved weer helemaal terug van weg geweest. Wist hij afgelopen handelsperiode de top-20 te bereiken, lijkt het er nu op dat hij voor de hoogste eindnotering gaat.

Concurrentie voor een Ibishaanse eindoverwinning lijkt vooral te komen uit Nasdaqar waar een aantal Digitalianen naar toe is verhuisd. Zijn ze dan echt hun roots verloren, zoals Emily Skill al vaker heeft beweerd? Het begint er sterk op te lijken. En dat zou toch zonde zijn, want het was een prachtige cultuur die ontstaan was daar. Wellicht komt deze cultuur snel terug, er zijn bronnen die melden dat er een aantal spelers bereid is Digitalië over te nemen om het weer te laten opbloeien als nooit te voren. Daarnaast lijkt ook Zwollar weer helemaal terug, dat wordt nog een spannend duel tussen Nasdaqar, Zwollar en Ibisha!

Rest mij niks anders dan u veel leesplezier te wensen!

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson