Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Ibisha Island – De tweede week van de handelsperiode is alweer op de helft, tijd voor een korte samenvatting van de handelsperiode tot nu toe dus. Het belangrijkste nieuws van deze week is zeker dat de Hoge Raad voortaan uit vijf personen zal bestaan.

Hubinho1 en Ralgon zijn toegevoegd aan de Hoge Raad, dat verder bestaat uit White Queen, die sinds deze handelsperiode voorzitster lijkt, Lindapinda86 en Forsties. De officiële reden van deze aanvulling is “drie personen is niet genoeg om goed te functioneren” maar het kan ook gewoon aan de inactiviteit van de laatste paar handelsperiodes in de Hoge Raad liggen natuurlijk. In ieder geval is het een verrassende wending en wellicht wel een slimme zet van hogere hand om dit te doen. We zullen moeten afwachten wat dit met zich meebrengt.

Ondertussen lijkt ook Rednax zijn zaakjes op orde te hebben in de Internationale Rechtbank. Waar het eerst akelig stil leek in de privéclub van de rechters, en er maar 1 lid was, zijn er nu een aantal extra leden te vinden en dus zijn er rechters aangesteld door Rednax.

Ook de Federale Unie lijkt een verandering te ondergaan. Voorzitter Switzisch heeft besloten om in navolging van Jonathan Wood ook zo af en toe te laten weten wat er speelt in de Federale Unie. Dit zorgt in ieder geval voor wat extra transparantie. Maar is het voldoende voor de oplettende burgers? Vele willen dat de privéclub gewoon openbaar wordt zodat ze zeker weten wat hun vertegenwoordiger doet. Het lijkt erop dat dat nog niet gaat gebeuren.

Op handelsgebied lijkt het een gelopen race. Virtua heeft met Refund en Gelaarsdekat een enorm gat geslagen qua omzet richting de concurrentie. Maar Cyberië is wel beter vertegenwoordigd in de gehele lijst, dus het kan zo maar dat er toch een Cyberiër met de eindoverwinning aan de haal gaat.

Uiteraard nog even wat u leest in deze editie. Daar kan ik kort over zijn, een artikel over de Mr. Miniconomy-contest en daarnaast een tekening over Digitalië. Helaas is de inzender daarvan anoniem.

Ik wens u nog veel leesplezier!

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson