Een woord van de eindredacteur

Auteur: Eindredacteur

Eurodam – Rust. Het is weer ouderwets rustig in de politiek, leek het aan het begin van de handelsperiode goed te komen, is het nu weer helemaal ingekakt. Hoe kan dat toch? Er zijn tal van ideeën geweest, maar niks is uitgevoerd door het Parlement. Is het een gebrek aan interesse of is het toch iets anders? Dat is de grote vraag.

Ik ben van mening dat het te maken heeft met het niet durven door te hakken van knopen. Een van de lastigste dingen die er is om te doen. Maar ooit moet het er van komen. Al rondeslang wordt er gedebatteerd over verkleining van het Parlement of het afschaffen ervan, maar tot op heden is er niks aangedaan. Ook andere plannen die minder discutabel zijn, worden door het Parlement opzij geschoven. De voetjes worden op het bureau gelegd en men ziet het geld op hun bankrekening binnenkomen. Ik doe er zelf ook aan mee. Misschien zijn er te veel politici bezig met hun laatste vakantietijd. Nog een paar dagen vrij, dus helemaal niks doen. Ik hoop dat ik volgende week meer kan melden over wijzigingen in Cyberië.

Ondertussen zijn er een aantal interessante rechtszaken geweest in de Internationale Rechtbank. De Internationale Rechtbank bepaalde onder andere dat een boete of correctie uitgedeeld door het Central Bureau of Investigation altijd correct zijn. Dat klinkt misschien raar, maar als een CBI-agent een boete uitdeelt aan een handelaar die nooit wat verkeerds doet, dan zal die handelaar dus niet zijn gelijk kunnen halen bij de Rechtbank. Hij zal het moeten proberen bij de Federale Overheid. Of die wel ingaan op klachten over een boete of correctie is niet echt duidelijk. Ze lijken vaak de kant van het CBI te kiezen, wat best logisch is uiteraard. Het CBI is er om de Federale Overheid te ondersteunen. Onderlinge ruzies zouden niet goed zijn voor de Federatie.

In Cyberië is de noodtoestand uitgeroepen. Na aanslagen op een Minister door vermoedelijk een Virtuaan, heeft het Kabinet besloten dat het niet langer kan. Het Parlement heeft via een Motie tot Informatie om opheldering gevraagd. Deze is gegeven en te lezen in het Parlement. Het Parlement zit dus niet helemaal stil.

Ondertussen is de Federale Overheid druk bezig met de toekomst. Er zijn al een heel aantal 1-op-1 gesprekken geweest en ook de Focus clubs lijken activiteit te vertonen. Ik kan haast niet wachten tot ze wat gaan veranderen! Vooral op het gebied van Internationale Handel mag het een en ander veranderen. Tranqer gaat de komende tijd daarop in. Deze week deel 1, de schepen.

Veel leesplezier!

Eindredacteur,

Tresias Aegirsson