Deel je mening!

Auteur: Tresias Aegirsson

Zwollar – Het is behoorlijk lastig om iedere week weer mooi tien punten op te sommen en te bespreken. Zeker als je niet zo heel actief bent geweest door andere verplichtingen. Dan is het soms maar beter om gewoon je column in een andere vorm te gieten. Zodoende, een lap tekst.

Enkele dagen geleden vernamen we het nieuws dat de interim-eindredacteur YAN van onze concullega vNews had besloten zijn interim-eindredacteurfunctie neer te leggen. Uiteraard wil ik hem enorm bedanken voor zijn werk bij vNews. Door het uitbrengen van een Engelstalige krant, hoeft daar deze krant niet in te voorzien. Dit scheelt tijd uiteraard en daarnaast zorgt het ervoor dat de kwaliteit van de Engelstalige krant ook goed zit. Wanneer het een gecombineerde krant was, had waarschijnlijk het Engels minder goed geweest en dat hij spijtig geweest. Gelukkig blijft vNews nog lang bestaan, en we wensen de rest van het team veel succes bij het blijven maken de krant.

Terwijl ik dit aan het typen ben, ben ik ook bezig met studeren voor tentamens. In de echte wereld is het zo dat toch een opleiding genoten moet hebben voordat je aan het werk gaat. In de Federal Union was laatst een discussie over het nut van onderwijs in de Federatie. Graag zou ik vanuit deze positie jullie willen oproepen daarover na te denken. Moet er wel iets zijn van onderwijs, is het niet sowieso te makkelijk om voor bepaalde functies een heel examen te moeten afleggen? Laat staan er een cursus voor te volgen. Het onderwijs brengt op sociaal gebied veel met zich mee, maar inhoudelijk gezien heeft het weinig toegevoegde waarde. In de rechtbanken wordt niet echt gekeken naar de kwaliteit van de advocaten, laat staan dat mensen vaak betalen voor de kwaliteit. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de officers, leuk en aardig dat ze officer zijn en schijnveiligheid bieden, maar in actie komen doen ze niet. Hoeveel van de officers loopt nog iedere paar uur een rondje door de stad om de drukste plekken te controleren op bommen? Je hebt dat toch geleerd tijdens je cursus om te doen. Tuurlijk is het begrijpelijk dat je niet te veel tijd wilt steken in een spelletje, dat is ook het hele probleem bij leraren in onze Federatie. De betaling liep terug en toen zijn ze in stilte gestorven. Ik vind dat jammer, maar aan de ene kant ook weer wel te begrijpen.

Daarom vraag ik dus aan jullie, als lezers van deze krant om eens na te denken over het onderwijs in de Federatie en je mening te delen. Ook die stille lezer die alleen de krant leest tijdens zijn bakje koffie of thee in de avond, of morgenochtend tijdens de krant. Laat het gewoon eens horen, deel je mening! Over van alles en nog wat heb je vast een mening, doe dan ook wat met die mening. Als eindredacteur van een krant en als voorzitter van de Federal Union zou ik dat enorm waarderen, het is namelijk goed voor de Federatie om alle meningen van de spelers te horen. Zodat er beslissingen genomen kunnen worden die voor iedereen acceptabel zijn.

Post navigation