Spelwijzigingen

Auteur: Torpedo 7

Eurodam – Afgelopen maandag hield Federal Researcher (ook bekend als Remco) een persconferentie in de bugs club over de openheid van de credit inkomsten en -uitgaven.  Hieronder staat een fragment van zijn Nederlandse speech:

“We hebben onder ‘Informatie’ een nieuwe statistiekenpagina toegevoegd. Deze ‘Creditstatistieken’ pagina geeft wat meer uitleg over de inkomsten en uitgaven van Miniconomy. We tonen hier hoeveel credits er al zijn uitgegeven ten opzichte van het aantal credits wat we elke ronde nodig hebben om Miniconomy te laten draaien. Via deze manier willen wij meer duidelijkheid geven hoeveel Miniconomy kost en wat de marge is. We merkten namelijk dat er daar bij veel spelers onduidelijkheden over waren en hopen dat we met dit stukje transparantie die onduidelijkheden kunnen wegnemen.” Aldus Federal Researcher in de BUGS?-club te Eurodam.

Na de persconferentie reed ik met een taxi naar de haven en nam de boot naar Digitalië. Eenmaal weer aangekomen in mijn bunker startte ik mijn pc en bezocht de creditstatistieken pagina. Het duurde niet lang voordat er een grafiekje met 2 balken verscheen. Een eerste balkje met de credits die binnengehaald zijn tijdens deze handelsperiode, een kleine 70%, en een balkje met de benodigde credits, de volle 100%. Meer gaf de pagina niet weer. Wel stond er nog een opmerking dat de credits gespendeerd worden aan bepaalde zaken.

Voor zij die meer willen kunnen de pagina terugvinden via de informatie-button of via de website.

Daarnaast is vanaf dit kwartaal er een kleine sectie ‘nieuws’ toegevoegd aan de hoofdpagina waar iedere handelaar dient in te loggen. Deze sectie bevindt zich onder het aftelmechanisme en verandert per keer dat men de pagina bezoekt. Enkele voorbeelden van het nieuws zijn: Speler met de meeste Premium Memberdagen, (Willekeurige) Spelers in de gevangenis en Grootste winkel.