Spelwijzigingen

Auteur: Torpedo 7

Kronenburg – Je zal het de CBI-agenten maar niet horen zeggen, maar ze kunnen totaal niet rekenen. De agenten zijn misschien wel speciaal opgeleid in afluistertechnieken, speciale vechtvaardigheden maar ze slaan de bal mis met wiskunde.Daarom heeft het CBI-hoofd gevraagd aan het onderzoeksinstituut voor Ovens en Bakstenen om een technologie te bedenken waardoor de onkostencalculatie voor steen eenvoudiger wordt.

Het instituut kwam met de ingenieuze techniek om het aantal steen dat per keer gemaakt wordt te halveren.Voordien was het niet mogelijk om een enkele baksteen te maken maar moest men steeds twee bakstenen maken, ook al had je deze tweede niet nodig. Deze techniek werd door het CBI voor het begin van deze handelsperiode ingevoerd en verplicht de steenmakers deze nieuwe technologie te gebruiken. Het zou de berekeningen voor de handelaars vereenvoudigen en allesinds de berekeningen van het CBI.

Naast deze wiskundige investering bij het CBI, heeft het onderzoeksinstituut ook bijscholingen gegeven aan magazijniers en investeert zo in de toekomst. Eerder dit jaar kregen de magazijniers een bijscholing waardoor ze rechtstreeks winkelprijzen kunnen aanpassen. Door nieuwe bijscholing zijn ze nu in staat om de prijzen te zien die in de winkels worden aangeboden. Ik hoor u al denken “Dit is toch niets nieuws? Dit kan al eeuwen”, ja dat is waar! Dat konden ze al sinds eeuwen zien, maar nu wordt ook de prijs inclusief btw getoond. Het is niet zo’n grote verandering maar de manager moet nu niet steeds gaan rekenen of naar de winkels reizen om de verkoopsprijs incl. btw te zien.

Daarnaast zijn sinds het begin van de handelsperiode de icoontje van het blauwe menu (linkerkant) aangepast. De kleurrijke icoontjes zijn nu vervangen door donker blauwe varianten. Ook het icoontje van de 29MC-instellingen en het icoontje om je eigen statistieken te bekijken zijn aangepast.

Een van de vorige edities werd er uitleg gegeven over de nieuwe Creditstatistieken pagina. Deze bevat nu nog maar een enkele balk (credits uitgegeven) en een rode lijn op 100%.